فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله مگس زیتون

اختصاصی از فی گوو دانلود مقاله مگس زیتون دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

 


اهمیت اقتصادی:
لارو مگس زیتون با تغذیه از گوشت میوه، باعث ریزش میوه ها قبل از برداشت، کاهش کیفیت روغن زیتون و ورود قارچهای پاتوژن از محل سوراخ ورودی لاروها شده که اسیدیته داخل میوه ها به میزان دو تا چهار برابر افزایش می یابد. نوع خسارت بستگی به نوع واریته میوه دارد. اگر میوه ها از واریته های کنسروی باشد تمام میوه آسیب می بیند و بازار پسندی محصول به واسطه خسارت مستقیم لاروها از بین می رود. یک لارو 150-50 میلی گرم از گوشت میوه را بسته به رقم میوه مورد مصرف قرار می دهد.
ریزش میوه ها با افزایش وزن و میزان روغن در میوه های باقی مانده تا حد زیادی جبران می شود. همچنین اگر لاروها در اوایل دوره زندگی بمیرند با وجود علائم سوراخ شدگی، میوه می تواند به رشد طبیعی خود ادامه دهد.
کاهش محصول توسط مگس زیتون در ایتالیا حدود 38 درصد تولید در بین سالهای 55-1953 و حدود 19 درصد در طی سالهای 76-1974 تخمین زده می شود. همچنین در یوگسلاوی کاهش محصول 30 درصد و در سوریه 25 درصد بوده است. در یونان اگر مبارزه شیمیایی صورت نگیرد، خسارت گاهی به 40-30 درصد نیز می رسد ولی اقدامات شیمیایی خسارت را در حدود 5 درصد نگهداشته است.
یکی دیگر از مهمترین مواردی که در مورد این مگس وجود دارد انتقال باکتری مولد گال زیتون Pseudomonas savastanoi است.

اهمیت قرنطینه ای:
این گونه به میوه های سایر جنسها به جز Olea حمله نمی کند و بنابراین تنها به میوه زیتون به صورت اقتصادی خسارت می زند. به خاطر اینکه این گونه درتمام کشورهای زیتون خیز اروپا دیده می شود بنابراین نمی تواند دارای اهمیت قرنطینه ای در این مناطق باشد. البته احتمال رشد آفت در سایر میوه ها وجود دارد. این گونه با توجه به افزایش سطح زیر کشت زیتون در ایران و آلودگی تقریبا تمام کشورهای زیتون خیز همسایه به این مگس از اهمیت دوچندان برخوردار است.

میزبانها:
در شرایط آزمایشگاهی مگس زیتون روی کلیه گیاهان خانواده Oleaceae تخمگذاری و رشد می نماید. در طبیعت فعالیت تخمگذاری و تغذیه لارو آفت تنها محدود به میوه های جنس Olea spp. ، وحشی و زراعی است ولی مراحل دیگر زندگی شامل تغذیه بالغین و جفتگیری ممکن است روی سایر گیاهان اتفاق افتد.

مناطق انتشار:
این گونه در تمام کشورهای زیتون خیز حاشیه دریای مدیترانه وجود دارد و در سمت شرق تا هندوستان و در سمت غرب تا جزایر قناری مشاهده می شود. این آفت در مناطقی که میوه زیتون بومی نیست و زیتون به عنوان یگ گیاه جدید معرفی می شود (آمریکای جنوبی و مرکزی، کالیفرنیا، آریزونا، مکزیک، السالوادور و امریکای جنوبی،آرژانتین، شیلی، پرو، اروگوئه، آسیای مرکزی(چین) و استرالیا) هنوز گزارش نشده است.
اروپا: کرواسی، شوروی سابق، روسیه، یونان، ایتالیا، مالت، پرتغال، اسپانیا، سوئیس، فرانسه و یوگسلاوی
آسیا: قبرس، گرجستان، آذربایجان، ارمنستان، هند، اسرائیل، اردن ، لبنان، پاکستان سوریه و ترکیه
آفریقا: الجزایر، آنگولا، مصر، اریتره، اتیوپی، کنیا، لیبی ، مراکش، آفریقای جنوبی، سودان و تونس






مناطق انتشار B. oleae
علائم خسارت:
علائم سوراخ شدگی و سوراخهای خروجی آفت ممکن است روی میوه وجود داشته باشد. تخمها به صورت منفرد داخل محفظه کوچکی زیر سوراخ تخمریزی گذاشته می شوند. روی میوه ها، تغذیه داخلی لاروها، زخمهای سیاه تا قهوه ای و ریزش میوه قبل از رسیدن از علائم آلودگی است.


 






علائم خسارت مگس زیتون




 


علائم خسارت و مگس بالغ
شکل شناسی:
تخم: سفید رنگ، کشیده با میکروپیل برآمده در قسمت انتهای عقبی، 0/7 میلی متر طول و 0/2 میلی متر عرض






تخم مگس زیتون
لارو:
در حداکثر رشد به طول 7-6/5 میلی متر و عرض 1/2-1/7 میلی متر می رسد. لاروها اگر از زیتون سبز تغذیه کنند به رنگ سفید روشن و اگر از زیتون سیاه تغذیه کنند به رنگ ارغوانی کثیف دیده می شوند. سر لارو ذوزنقه ای دارای دو شاخک سه بندی و قطعات دهانی همانند سایر مگس ها ست. پل های oral به صورت 12-10 ردیف کوچک و کم عمق، غلابهای دهانی به شدت اسکلروتیزه شده است که هر کدام دارای دندانه های خمیده، استوانه ای و کوتاه نوکی می باشد. لارو سن اول بدون سوراخ تنفسی در بند اول سینه بوده ولی سنین دوم و سوم دارای آن می باشند. تمایز لاروهای سنین دوم و سوم با توجه به فرم سوراخ های تنفسی بند اول قفسه سینه صورت می گیرد. قسمت جلویی بندهای اول تا سوم سینه و بند های اول و دوم شکم دارای 5-3 ردیف از خارهای کوچک است که هر بند را فرا می گیرد. بندهای سوم تا پنجم شکم دارای تعداد خار کمی در قسمت پشتی و در تراکم بالا در قسمت شکمی است.





 




سوراخ تنفسی انتهایی لارو

 














سوراخ تنفسی پیش قفسه سینه ای لارو

 


بندهای سوم تا پنجم شکم در سطح شکمی دارای خارهای ریز است ولی در سطح پشتی و جانبی خاری دیده نمی شوند. سوراخ تنفسی جلویی دارای 12-8 لوله کوتاه است. طول شیار سوراخ تنفسی عقبی 4-3/3 برابر عرض آن است و دارای یک rima ضخیم است. طول موهای spiracular نصف طول شیار سوراخ تنفسی و اغلب منشعب است ک</span><span lang="AR-SA" style="font-size: 12.0pt; font-family: Koodak">ه شامل دسته های هفت تایی از موهای پشتی و شکمی و دسته های 4-2 تایی مو می باشد. ناحیه مخرجی دارای لب های کوچک کمی متورم می باشد که توسط چندین ردیف نا پیوسته خارهای ریز احاطه می شود.



.




لارو مگس زیتون
شفیره:
تخم مرغی، زرد تا قهوه ای رنگ، حدودا چهار تا چهار و نیم میلی متر طول و بندهای لارو سن آخر مشخص است.

 








شفیره مگس زیتون
شره بالغ:
چهار تا پنج میلی متر طول، سر به رنگ زرد مایل به قرمزکه در قسمت صورت کمرنگ تر است. در قسمت بالای شاخک دو لکه سیاه رنگ دیده می شود. سینه به رنگ زرد مایل به قرمز با پشت سیاه رنگ است که توسط چهار نوار خاکستری احاطه می شوند. موهای سطح بدن زرد رنگ است. سپرچه و Humeral callus زرد رنگ پریده، پاها زرد مایل به قرمز و بال ها شفاف با رگبال های مشخص و یک لکه سیاهرنگ در انتهای آن، شکم به رنگ قهوه ای بلوند که در حاشیه جانبی بندهای یک تا چهار آن دو لکه سیاه رنگ با اندازه های متفاوت دیده می شود.



 








مگس زیتون بالغ

 

تشخیص از سایر مگسهای میوه:
صورت دارای نقاط سیاه در شیارهای شاخک است. سپر بدون نقش میانی و بدون نقش های Pstsutural جانبی و بدون موی Anterior Supra-alar است. سپرچه نیز بدون موی قاعده ای می باشد. طرح های روی بال کم ، نوار Costal به صورت یک نقطه نوکی نمایان است. سلول bc (قسمت باریک) بدون میکرو تریشیا متراکم ا ست. قسمت پشتی بند سوم و چهارم شکم دارای نقش های جانبی سیاه بوده و در نرها این قسمت دارای مو شانه (شانه های مویی) در هر طرف است.











 



























زیست شناسی:
مگس ماده هنگامی که زیتون مناسب تخمگذاری است به این گیاه جلب می شود و میوه های تازه تشکیل شده نمی توانند جلب کننده حشرات ماده برای تخمگذاری باشند. میزان مطلوبیت میوه زیتون جهت تخمگذاری به رقم زیتون و سطح اقدامات زراعی بستگی دارد بنابراین زیتون های تحت آبیاری و یا ارقام میوه بزرگ مانند میوه های کنسروی زودتر از زیتون های بدون آب یا ارقام با میوه کوچکتر آلوده می شوند. در باغاتی که ترکیبی از ارقام مختلف کاشته شده اند درختان با میوه بزرکتر به عنوان محل تجمع آفت محسوب می شوند که قبل از سایرین آلوده می شوند. داخل سایبان درخت هم شکل و هم رنگ سبز-زرد یا سیاه میوه تحریک بینایی برای ماده های جستجوگر میزبان محسوب می شوند با این وجود تحریکات بینایی، بویایی و چشایی نیز برای جلب ماده ها جهت تخمگذاری مهم هستند. تخمگذاری تحت تاثیر جلب کننده ها، تحریک های مربوط به تخمگذاری و ترکیبات بخار شونده دور کننده ای که توسط میوه زیتون طی مراحل خاص رشد خود ایجاد می کند می باشد. تخمگذاری تحت تاثیر ترکیبات مشتق شده از oleoeuropeine (یک فنولیک گلوکوزاید درخت زیتون) است. ترکیبات مومی روی زیتون محرک تخمگذاری نیستند ولی ترکیبات بخار شونده عصاره شاخ و برگ محرک تخمگذاری هستند. مگس های ماده روی درختی که زودتر میوه هایش رسیده و یا آبیاری می شود و در نتیجه رشدیافته تر است جمع می شوند.
تخم های مگس زیتون زیر پوست میوه هایی که هنوز مورد تخمگذاری قرار نگرفته اند، گذاشته می شود. بعد از ایجاد سوراخ تخمریزی حشره ماده تخمش را داخل آن گذاشته و با استفاده از تخمریز خود آب میوه را تا حدی به اطراف پخش می ند که این امر به عنوان جلوگیری کننده از تخمگذاری مجدد روی یک میوه موثر است و بدینوسیله انتشار تخم ها تنظیم می شود ولی ممکن است زیتون های حاوی بیش از یک تخم هم دیده شود. ترکیب دور کننده B-3,4-dihydroxy-phenylethyl alcohol که از هیدرولیز oleoeuropeine بدست می آید به خوبی شناخته شده است. سایر ترکیبات فنلی موجود در آب میوه مانند pyrocatechol نیز خصوصیات دور کننده دارند. به علاوه بخش روغنی آب میوه تازه نیز دور کننده است. مرگ و میر تخم به خصوص در اوایل تابستان زیاد است زیرا واکنش های ناشناخته بیوشیمیایی درون گوشت میوه آلوده که باعث رشد سریع میوه می شود تخم ها را له می کند.
این تخم ها از20 روز در دمای10 درجه تا 3 روز در دمای 32/5 درجه سانتیگراد تفریخ شده و لاروهای خارج شده به مدت 37 روز در دمای 12/5 درجه تا 9 روز در دمای 30 درجه سانتیگراد تغذیه می کنند. در مراحل آخر نیز با اضافه شدن درصد روغن لاروهای رشد یافته ممکن است خفه شوند.
شفیره در خاک در زیر درخت میزبان ایجاد شده و حشرات بالغ در تمام طول سال ظاهر می شوند. قبلا فکر می شد که مگس زیتون می تواند در تمام طول سال با دسترسی به میوه های مناسب به رشد خود ادامه دهد ولی در غیاب میوه مناسب و شرایط نامناسب، ماده ها به دیاپوز می روند. حشرات بالغ تا هفت ماه زندگی کرده و آنهایی که در پاییز خارج می شوند دارای حداکثر طول عمر هستند. در حرارتهای زیر صفر درجه مگس های بالغ ممکن است تا مدتی زنده بمانند ولی اگر حشره چند روزی در این شرایط بماند از بین می رود. این مگس در مناطق شمالی دریای مدیترانه سه نسل و در یونان تا چهار نسل می تواند داشته باشد.

فنولوژی:
شرایط آب و هوایی، نوع رقم زیتون و فیزیولوژی حشره روی فنولوژی مگس زیتون تاثیر گذار است. طی زمستان، دمای پایین، شرایط سخت آب و هوایی و قابل دسترس بودن میوه عوامل مهم محدود کننده جمعیت این آفت هستند. مگس های بالغ- که اگر شرایط زیاد سخت نباشد تا بهار زنده می مانند- روی میوه های باقی مانده روی درخت و یا شفیره های درون خاک زمستان را می گذرانند. در اواخر بهار و اوایل تابستان و عدم وجود شرایط مناسب یک مرحله فیزیولوژیکی مقاوم از نظر جنسی نارس در این آفت ظاهر می شود که با تشکیل میوه های تازه زیتون که برای تخمگذاری نامناسب هستند همزمان می شود. پایان این مرحله فیزیولوژیکی با ظهور میوه های مناسب مصادف می شود. طی این زمان افراد زمستانگذران و شاید نتاج نسل اول بهار ممکن است مشاهده شوند.
طی تابستان دمای بالای حدود 33 درجه سانتیگرادو بالاتر باعث ایجاد مرگ و میر بالای تخم ها، لاروها و شفیره ها می شود. این مرگ و میر زمانی که دمای بالا با رطوبت نسبی پایین همراه شود مشخص تر می گردد و ظاهرا افزایش رطوبت نسبی اثر مرگ آور دمای بالا را تعدیل می کند.
در نواحی جنوبی آلودگی آفت مانند Crete و شمال آفریقا و سواحل لبنان و سوریه آلودگی در اواخر می شروع می شود. در تابستان که زمان گرمی هوا و رطوبت پایین طولانی تر است و جمعیت آفت را کنترل می کند. به خصوص در تونس جمعیت آفت تا قبل از پاییز افزایش نمی یابد.

تغذیه:
تغذیه مگس زیتون بالغ از شیره خارج شده از میوه، زخم های برگ و ساقه گیاهان مختلف، عسلک حشرات و نکتار می باشد. در آزمایشگاه حشرات ماده تغذیه شده روی ساکارز با مصرف ذخایر چربی خود تعداد محدودی تخم می گذارند. برای تولید تعداد تخم به میزان طبیعی وجود پروتئین ها به خصوص اسیدهای آمینه آزاد لازم است. استفاده از هیدرولیزات مخمر تنها برای یک روز ماده های از ساکارز تغذیه نموده را قادر به تولید تعداد تخم طبیعی طی 12 تا 14 روز می کند. در طبیعت ماده ها با استفاده از گرده به عنوان منبع پروتئین قادر به بقا و تولید مثل هستند ولی ویتامین ها و مواد معدنی نیز مورد نیاز است. فعالیت تغذیه ای حشرات بالغ کنترل آنها را با استفاده از طعمه مسموم امکان پذیر می سازد.
در طبیعت لارو مگس زیتون مونوفاژ بوده و تنها از گوشت میوه زیتون تغذیه می کند. وجود باکتری های همزیست برای رشد لاروهای جوان در بافت مزوفیل زیتون لازم است. این باکتری ها با انجام هیدرولیز آنزیمی پروتئین زیتون، اسیدآمینه های لازم را برای لارو که خود به تنهایی قادر به تهیه آنها نمی باشد فراهم می سازند. باکتری های همزیست در لوله های کور لوله گوارش لارو و حشرات بالغ وجود داشته و در حشرات بالغ این باکتری ها در کیسه های سری تکثیر می شوند. این باکتری ها در انشعابات مری فراوان بوده و از آنجا به روده میانی مهاجرت می کنند. این باکتری ها سطح تخم ها را حین تخمگذاری آغشته نموده و از این رو به لاروهای جوان منتقل می شوند و انتقال باکتری مولد گال زیتون Pseudomonas savastanoi نیز به همین ترتیب صورت می گیرد. استفاده از آنتی بیوتیک ها در جلوگیری از انتقال این باکتری ها روش نوینی در کنترل مگس زیتون محسوب می شود.
تولید مثل:
تولید اسپرماتوزوئید در مگس های نر از مرحله پیش شفیره شروع و طی مرحله شفیرگی بدون آن که کامل شود ادامه می یابد. بیضه ها چهار روز بعد از ظهور حشرات بالغ کامل می شوند و تولید اسپرم طی سیکل های هفت تا ده روزه در مراحل قبل از بلوغ نرها انجام می شود.
شروع و خاتمه تولید اوول همزمان با خروج حشرات ماده از پوپاریوم انجام می شود. طول زمان قبل از تولید زرده با زمان تولید زرده و ایجاد پوسته تخم یکسان است. در شرایط آزمایشگاهی اولین تخم ها شش تا هشت روز بعد از ظهور بالغین تولید می شوند. در طبیعت زمان رسیدن تخمدان ها در اوایل تابستان با ایجاد شرایط محیطی مناسب و وجود میوه های قابل دسترس برای جفتگیری مصادف می شود. در بقیه سال شرایط محیطی و دسترسی به غذا ( از تمام منابع) فاکتور مهم تنظیم کننده دامنه بلوغ ماده ها است.
در طبیعت مراحل پیدا نمودن جفت و جفتگیری در پایان روز اتفاق می افتد. زمان جفتگیری با ریتم درونی تنظیم می شود. صدای فراخوانی نیز توسط نرها تولید می شود. بلوغ جنسی در هر دو جنس با افزایش فعالیت های حرکتی، خود آرایی، مالش پاها به شکم، بال ها، سر و شاخک و مالیدن آنها به همدیگر و زنش بال ها در نرها مشخص می شود.
حشرات ماده یک یا دو روز قبل از وجود تخم های کامل درون تخمدان ها جفتگیری می کنند. این زمان با اتمام مرحله زرده سازی در تخمدان ها مطابقت دارد. بلوغ نرها یک یا دو روز قبل از بلوغ ماده ها صورت می گیرد. متوسط زمان جفتگیری حدود 2/5 ساعت است. نرها پلی گاموس بوده و یک بار در هر روز جفتگیری می کند. ماده ها الیگوگاموس بوده و بندرت بیش از یک یا دو بار در طول زندگی خود جفتگیری خواهند کرد.
حشرات ماده تا 15 تا 20 روز پس از جفتگیری قادر به جفتگیری مجدد نیستند و این اکراه ماده ها در جفتگیری مجدد که در بقیه مگس ها هم دیده می شود به خاطر ترکیبات منی تولید شده در غدد ضمیمه در نرها است که این خصوصیت تکنیک نر عقیمی را در مگس ها یک روش کنترل محسوب می کند.
اهمیت ترکیبات جلب کننده بویایی جنسی در این مگس در آزمایشگاه و مزرعه نشان داده شده است. قطرات ترکیبی زرد رنگ روغنی با بوی مشخص کننده توسط سلول های ترشحی راست روده هر دو جنس در مرحله بلوغ جنسی ایجاد می شود. ماده های بالغ همچنین فرمونی ترشح می کنند که نرهای بالغ را جلب می کند. ترکیب اصلی این فرمون (spiroacetal 1,7-dioxaspiro(5,5)undecane) مشخص و ساخته شده است. ترکیب کامل شامل سه جزء دیگر(pinene,n-nonanal & ethyl dodecanoate) نیز می باشد دارای توانایی جلب کنندگی بیش از ترکیب spiroacetal به تنهایی است. شروع ترشح فرمون توسط ماده ها از روز سوم بعد از ظهور است که تولید فرمون در سیکل های ده روزه نوسان پیدا می کندو در هر سیکل یک پیک دو تا سه روزه دارد. نرها از روز سوم بعد از ظهور به این فرمون پاسخ داده اما معمولا آنها بین روزهای هفتم یا یازدهم به فرمون عکس العمل نشان می دهند.
فرمون اصلی ماده ها (1,7-dioxaspiro(5,5)undecane) از ترشحات غدد راست روده ای جدا سازی شده است. مقدار زیادی از مواد spiroacetal توسط نرها تولید شده در آزمایش های مزرعه ای استفاده شده ولی پاسخ نرها به آن کم بوده است. فرمون رها شده از نرها بیشتر برای تجمع حشرات به غذا استفاده می شود.
روش های مختلفی از بکار گیری فرمون در کنترل مگس زیتون وجود دارد بنابراین ترکیبات فرمونی برای جلب حشرات به تله در ردیابی یا بدام اندازی انبوه و همچنین اخلال در جفت یابی در باغات مورد استفاده قرار می گیرند.
کیفیت غذا و شدت نور در میزان تولید تخم تاثیر گذار است. جفتگیری نیز تولید تخم بالا را تحریک می کند اگرچه انتقال واقعی اسپرماتوزوآ یک فاکتور کلیدی نیست. در آزمایشگاه باروری کامل ماده های پرورش یافته روی غذای مصنوعی یا زیتون به طور متوسط 470 تخم در هر حشره ماده هنگام یک بار جفتگیری و 1225 تخم هنگام دو بار جفتگیری است.
در طبیعت باروری مگس زیتون تحت تاثیر شرایط محیطی، دسترسی به زیتون و اداپته شدن ماده ها به غذا است. دمای بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد برای تخمگذاری مناسب بوده و در دمای زیر 15 درجه و بالای 35 درجه سانتیگراد تخمگذاری متوقف می شود. در نواحی میانی و جنوبی حاشیه دریای مدیترانه باروری در آخر تابستان پایین است زیرا دمای هوا بالا می باشد. میزان تخمگذاری از سپتامبر تا آخر سال افزایش می یابد و در اکتبر- نوامبر دارای اوج است.

توسعه قبل از بلوغ:
توسعه قبل از بلوغ مگس زیتون شامل مراحل تخم، سه مرحله لاروی و شفیره است. در طبیعت تخم ها داخل میوه زیتون گذاشته می شود. بعد از تفریخ، لاروها به عنوان معدنچی میوه درون مزوکارپ عمل می کنند که به صورت سیگموئیدی زیر پوست ایجاد تونل می نمایند که این تونل ها با رشد لارو وسیع ترمی شود. شفیرگی هم درون میوه و هم در خاک اتفاق می افتد.
تخم: زمان توسعه قبل از بلوغ در تمام مراحل تحت تاثیرحرارت است. تحت دمای ثابت، انکوباسیون تخم از 20 روز در دمای 10 درجه سانتیگراد تا سه روز در دمای 32/5 درجه سانتیگراد متفاوت است. سریع ترین زمان رشد(2/5 روز) بین دمای 27/5 تا 30 درجه سانتیگراد اتفاق می افتد. آستانه پایین دمایی بین شش تا ده روز بوده در حالی که محدوده بالایی حرارت بین 30 و 35 درجه سانتیگراد است. دمای مناسب رشد تخم 27/5 درجه سانتیگراد بوده و انکوباسیون تخم به 47 تا 68 درجه روز نیاز دارد. در طبیعت زمان انکوباسیون تخم بین دو تا چهار روز در تابستان تا 10-4 روز در پاییز و 19-12 روز در آخر پاییز و زمستان است.
لارو: تحت دمای ثابت در آزمایشگاه زمان رشد لارو بین 37 روز در دمای 12/5 درجه و نه روز در دمای 30 درجه سانتیگراد متفاوت است. در دمای بین 25 تا 27/5 درجه سانتیگراد رشد بالاترین دامنه را دارد. آستانه حرارتی پایین برای رشد لارو 11-6 درجه سانتیگراد است. رشد لارو در دمای بالای 10 تا 11 درجه سانتیگراد به 130 درجه روز و 186 درجه روز در دمای بالای 7/6 درجه سانتیگراد نیاز دارد.
در مزرعه رشد لارو به رقم زیتون و رسیدگی آن و حرارت بستگی دارد. در آزمایشگاه رشد لارو در زیتون های سیاه یک روز از رشد آن در زیتون های سبز کمتر است. در مورد لاروهای درون میوه خارج از آزمایشگاه در پاییز رشد لارو 18 تا 47 روز، در زمستان 63 روز یا بیشتر و در بهار 20 روز طول می کشد. تحت این شرایط رشد لارو به 209 درجه روز در دمای بالاتر از هشت درجه سانتیگراد نیاز دارد. برای رشد لارو در دمای بالای 10 درجه سانتیگراد درجات روز در اکتبر 146 و در آوریل 90 روز است. افزایش سرعت رشد بین پاییز و بهار به واسطه رسیدگی تصاعدی میوه است که غذای بهتری را در اختیار لارو قرار می دهد.
شفیره: تحت دمای ثابت در آزمایشگاه زمان رشد شفیره بین 48/6 روز در دمای 12/5 درجه و 9/3 روز در دمای 30 درجه سانتیگراد متفاوت است. در دمای بین 22/5 تا 25 درجه سانتیگراد رشد بالاترین دامنه را دارد. آستانه حرارتی پایین برای رشد شفیره 10-6 درجه سانتیگراد است. آستانه بالای حرارتی بین 31 درجه و 36 درجه سانتیگراد است اگرچه در دمای 32/2 درجه سانتیگراد اثرات مخرب دیده می شود. رشد شفیره در دمای بالای 9 تا 10 درجه سانتیگراد 200 و 7/ 186درجه روز (دو تحقیق) محاسبه شده است. دوره شفیرگی در خاک یا درون میوه در خارج ازآزمایشگاه در تابستان طی 16 روز، طی پاییز 12 تا 88 روز، طی زمستان 41 تا 92 روز و طی بهار 17 تا 21 روز است. تحت این شرایط آزاد، درجات روز مورد نیاز رشد شفیره به طور متوسط 204/5 درجه روز در دمای بالای 8 درجه سانتیگراد است.

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله 19   صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله مگس زیتون
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.