تمامی مکاتب فکری وادیان الهی بویژه دین مبین اسلام که اخرین و کاملترین ادیان الهی است اهمیت ویژه ای به انسان و شخصیت معنوی و پنهانی او داده است . بهمین جهت در بیان علوم مدیریت رفتار سازمانی از اهمیت و جایگاهی خاص برخوردار است زیرا هر قدر که استراتژی وتکنولوژی سازمانی از پیچیده باشد و هر قدر علوم جدید کشف شود باز هم رمز موفقیت و در خدمت گرفتن ان به عامل انسانی بستگی دارد و هر چه فشار های رقابتی اقتصاد جهانی بیشتر شود مدیریت ماهرانه نیروی انسانی بیش از هر زمان دیگر اهمیت می یابد .
بطوریکه بزرگترین سیاستمدارهندوستان) جواهر لعل نهرو (گفته است ))میتوان در ظرف دو سال ساختمان کارخانه ذوب اهن اصفهان را بپایان رسانید ولی جهت تربیت یک مدیر برای این صنعت باید بیست سال وقت صرف کرد . (( فلذا مدیریت رفتار سازمانی در جستجوی دانش همه جانبه رفتارانسانها در محیط های سازمانی برای بهبود فرایند های سازمانی و افزایش کارایی و اثر بخشی سازمانی هستند. خلاصه پاور پونت تهیه شده از کتاب مدیریت رفتار سازمانی نویسنده دکتر زهرا برومند میتواند اساتید گرانقدر ودانشحویان عزیز راکه میبایست در چند جلسه مختصرکل کتاب را مرور کنند یاری نماید.
فهرست:
فصل اوّل : موضوع رفتار سازمانی
فصل دوّم : رهبری
فصل سوّم : کاربرد رهبری
فصل چهارم : انگیزش کار
فصل پنجم : کاربرد تئوریهای انگیزش
فصل ششم : ارتباطات
فصل هفتم : مدیریت تعارض سازمانی و خلاقیت
فصل هشتم : گروهها
فصل نهم : مدیریت تغییر و بهبود سازمان
فصل اوّل : موضوع رفتار سازمانی
مدیر بهعنوان تحلیلگر:
اگر مدیران بتوانند درک درستی از روابط علت و معلولی در سازمان ها داشته باشند، تصمیمات مؤثرتری اتخاذ میکنند.
دیدگاه نوین مدیریت:
مدیریت عموماً از سه بعد:
گرایش رفتار سازمانی:
لاریکا منیگز مشخصههای رفتار سازمانی را به شرح زیر بیان میکند:
ـ مطالعه رفتار مانند هر مطالعهای باید بهصورت علمی انجام شود، به همین جهت برای سیر در آغاز و تکوین حوزة رفتار سازمانی به جنبشهای «مدیریت علمی» و «روابط انسانی» اشاره میکنیم. زیرا این دو گرایش علمی مطالعة مدیریت هستند که نظریة نوین رفتار سازمانی از آنها نتیجه میشود.
مکتب مدیریت علمی:
با کار «فردریک وینسلو تیلور» در مطالعة زمان و حرکت «در شرکت فولاد میدویل» آغاز شد، که نظریه تیلور به سادگی بیان میدارد که:
جنبش روابط انسانی:
دومین مکتب یاریدهنده در رسیدن به نظریه رفتار سازمانی و در بسیاری موارد بنیان تفکرات امروزی ما را در مدیریت پایهریزی کرد.
از نظر تاریخی مهمترین عوامل ایجاد این جنبش:
1) رکود اقتصادی، 2) جنبش کارگری، 3) مطالعات هاثورن.
اولین تحقیق هاثورن، تأثیر درجههای مختلف نور را بر تولید، بهطور تجربی بررسی کرد، که این آزمایشات شامل:
آزمایشهای نور
آزمایشهای اطاق رله
آزمایش اطاق سیمپیچی
نتیجه مطالعات هاثورن:
این آزمایشها بدون تردید اساس نگرش رفتاری مدیریت را تشکیل میدهد و پژوهشگران نتیجه گرفتند که در رفتار کارکنان و بهرهوری، عوامل اجتماعی نقش مهمتری از عوامل مادی و اقتصادی ایفا میکنند.
تعریف رفتار سازمانی:
رفتار سازمانی که به اختصار (organizational Behavior) OB گفته میشود، رشتهای از مطالعات است که تأثیر افراد، گروهها و ساختار سازمانی را بر رفتارکارکنان در سازمانها مورد مطالعه قرار میدهد.
رفتار سازمانی علت رفتار افراد در سازمانها را به طریق علمی مطالعه میکند.
شامل 265 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت مدیریت رفتار سازمانی (رشته مدیریت)