مشخصات این فایل
عنوان: باستان شناسی
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 16
این مقاله در مورد باستان شناسی می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله باستان شناسی
موقعیت شغلی در ایران :
در حالی که ما تعداد قابل توجهی فارغالتحصیل باستانشناسی بیکار داریم، بسیاری از آثار باستانی کشور ما هنوز شناسایی و ثبت نشده است و حتی آثار ثبت شده نیز ، به خوبی حفظ یا معرفی نمیشوند. در حقیقت با وجود این که در کشور ما زمینههای ملی رشته باستان شناسی وجود دارد و باید حداقل در منطقه خاورمیانه، باستانشناسی ما حرف اول را بزند اما متأسفانه در زمینه مطالعات باستانشناسی بسیار ضعیف عمل میکنیم. به همین دلیل به داوطلبان آزمون سراسری توصیه میشود که اگر میخواهند وارد دانشگاه ......(ادامه دارد)
تاریخچه ی باستان شناسی در ایران
قرن نهم هجری (پانزدهم میلادی) به بعد، با انتشار سفرنامههای سیاحان و جهانگردان خارجی، ایران بعنوان یکی از کشورهای باستانی با پیشینهی فرهنگی کهن به جهانیان معرفی شد.
باروباروی ایتالیایی یکی از نخستین کسانی بود که در سال 877 هجری( 1472میلادی) از تخت جمشید، جایی که در گزارش خود از آن با نام «چهل منار» یاد کرده بازدید نمود. تقریبا دو سده بعد در عصر صفوی «پیترو دلاواله» جهانگرد ایتالیایی در سال 1032هجری (1622 میلادی)، پای در تخت جمشید گذاشت......(ادامه دارد)
فرانسویان که به اهمیت و ارزش تپههای باستانی شوش پی برده بودند بار دیگر در عهد سلطنت مظفرالدین شاه قاجار قدم پیش نهاده و خواستار اجرای قرارداد منعقده شدهی مذکور گشتند. درسال 1315 هجری(1898میلادی) «ژاک دومُرگان» زمینشناس و مهندس معدن که در آن زمان سرگرم کاوش باستانشناسی در مصر بود، ماموریت یافت تا برای اجرای قرارداد مورد بحث به ایران سفر کند.
نخستین سفر وی با استقبال مقامات ایرانی مواجه نگردید و عبدالمجید میرزا، حاکم وقت خوزستان حاضر به همکاری با او نشد و در نتیجه کاوشهای شوش دچار وقفه گردید. تا آنکه ضمن مسافرت مظفرالدین شاه به فرانسه، مقامات فرانسوی فرصت را مغتنم دانسته و مسایل و مشکلات کار هیات شوش را با وی ......(ادامه دارد)
پس از انقلاب، به فعالیتهای متخصصان و هیاتهای خارجی در تمام زمینهها خصوصا در حیطهی باستانشناسی و مردمشناسی پایان داده شد و بارسنگین پژوهش و حفاظت، مرمت و معرفی آثار و مواریث فرهنگی کشور به عهدهی باستانشناسان، معماران و مردمشناسان و متخصصان ایرانی واگذار شد.
وزارت فرهنگ و هنر به وزارت فرهنگ تبدیل شد و برای مدتی به عنوان واحدی مستقل در کنار وزارتخانهی «علوم و آموزش عالی» ادامهی حیات داد. قائم مقامی از سوی وزیر علوم و آموزش عالی وقت مستقیما ......(ادامه دارد)
پدر باستان شناسی ایران دکتر عزت الله نگهبان
باستان شناسی دروغ ها را بر ملا می کند وخرافات را می گوید که واقعیت ندارد.و انسان را راهنمایی می کند که چون در گذشته بدین سان بوده پس در آینده نیز راه صحیح به این شکل خواهد بود .مثال مهم : در کتاب یهودیان و در کتابهای تاریخی که ما در مدرسه می خوانیم در مورد موسی نوشته : او در زمان فرعون رامسس دوم قیام کرد.مردم را به خداپرستی دعوت نمود.از میان رود نیل عبور کرد و رامسس و سپاهیانش رو غرق نمود.از معجزات وی عصای وی بود که تبدیل به اژدها می شد و مردگان را زنده می کرد ؟؟!!!! البته اینها قسمت کوچکی از چیزهایی است که به موسی نسبت می دهند !!!اما.............از نظر باستانشناسان علل الخصوص انجمن باستانشناسی انگلستان که در نوع خود از معتبر ترین انجمنها بوده و شعبه ای نیز در اکسفورد......(ادامه دارد)
یک ازمایشگاه باستان شناسی
باستانشناسی می تواند جنسیت و خصوصیات فیزیکی یک اسکلت انسان متعلق به 3000 سال پیش را مشخص کند...می تواند بگوید این اسکلت چپ دست بوده یا راست دست ؟؟ ایا ازدواج کرده بوده؟؟؟ ایا بیماری خاصی داشته؟؟؟اکنون باستانشناسی جالب تر و شیرین تر می شود....
دانلود مقاله باستان شناسی