مقدمه در زمینه فناوری اطلاعات:
الوین و هایدى تافلر در کتاب پیش به سوى تمدن جدید معتقدند که در تاریخ جهان سه موج بزرگ تحول انقلابى را تجدید کرده است. اولین موج، انقلاب کشاورزى است که هزاران سال به طول انجامید. دومین، انقلاب صنعتى است که نماد آن کارخانه هاى بزرگى است که لولههاى پر از دود آن سر به آسمان گذاشته اند. اما سومین موج که در حال حاضر در آن قرار داریم، عصر فناورى اطلاعات و ارتباطات است. با وقوع این انقلاب (اطلاعاتى و ارتباطى) و گسترش پردامنه نفوذ رسانهها، موانع جغرافیایى و سیاسى از پیش رو برداشته شده و بازارهاى جهانى واحدى شکل گرفته است.
امروزه نیز براى دسترسى به داده ها و اطلاعاتى که در سراسر جهان منتشر شده است باید از فناورى اطلاعات سود جست و به نظر مى رسد بهترین راه پیش افتادن از دیگران، بهره بردارى کامل از فناورى اطلاعات است. [A]
فناوری اطلاعات نقش مهمی در زندگی شخصی و کاری شهروندان بازی میکند و اهمیت آن نیز رو به فزونی است. امروزه حضور رایانه، ارتباطات، اطلاعات رقومی، نرمافزارها- یعنی عناصر عصر اطلاعات- را در همه جا مشاهده میکنیم.
جدای از کسانی که فعالانه در جستجوی فرصتهایی برای بیشتر یادگرفتن دربارهی فناوری اطلاعات هستند یا آنان که ترجیح میدهند ابداً چیزی دربارهی فناوری اطلاعات یاد نگیرند، عدهی بسیاری هستند که به ارزش بالقوهی فناوری اطلاعات در زندگی روزانهی خود اذعان دارند و میدانند که دستیابی به درک بهتر از فناوری اطلاعات، برایشان سودمند خواهد بود. دستیابی به چنین دریافتی بر عوامل چندی استوار است:
فناوری اطلاعات در یک دورهی زمانی نسبتاً کوتاه، با هشدارهای اندک و اساساً بدون این که اکثر افراد، آمادگی آموزشی رسمی برای پذیرش آن را داشته باشند، وارد زندگی ما شده.
بسیاری از کسانی که در حال حاضر از فناوری اطلاعات استفاده میکنند درک بسیار محدودی از ابزارهایی که مورد استفاده قرار میدهند دارند، و بر این باور (احتمالاً درست) هستند که به تمام و کمال از این ابزارها استفاده نمیکنند.
بسیاری از شهروندان در رویارویی با فناوری اطلاعات احساس اعتماد به نفس یا تسلط بر خویش نمیکنند، و علاقمندند که به اطمینانی بیشتر از حد کنونی دست یابند.
اظهارات ستایشبرانگیزی دربارهی فواید بالقوهی فناوری اطلاعات شده و عدهی بسیاری دوست دارند که این فواید را به دست آورند.
برخی از شهروندان نگران آن هستند که تغییرات ناشی از فناوری اطلاعات متضمن مخاطرات بالقوه در ارزشهای اجتماعی، آزادیها، منافع اقتصادی، و… باشد و این نگرانی آنان را وا میدارد که در فناوری اطلاعات آگاهتر شوند.
و البته باید به کنجکاوی طبیعی دربارهی چگونگی کار این فناوری قدرتمند و فراگیر اشاره کرد.
این انگیزههای متعدد برای یادگیری هرچه بیشتر دربارهی فناوری اطلاعات، موجب یک سؤال عمومی شد: هر کس چه چیزی باید دربارهی فناوری اطلاعات بداند تا بتواند اکنون و در آینده، به شیوهای مؤثرتر از آن استفاده کند؟ پاسخ این پرسش با این واقعیت که فناوری اطلاعات سریعاً در حال تغییر است، پیچیدهتر میشود. از ظهور رایانهی الکترونیکی فقط پنجاه سال گذشته، «پیسی» (رایانهی شخصیPC: Personal Computer) کمتر از 20 سال سن دارد و شبکهی جهانگسترد (وب:WWW:World Wide Web) کمتر از 5 سال است که معروفیت همگانی یافته. با وجود این تحول سریع، ارائهی یک درس ثابت و همیشگی که همواره مؤثر و روزآمد باشد، ناممکن است.
شامل 40 صفحه word
دانلود تحقیق فناوری اطلاعات در زمینه ی تفکر خلاق