اولترافیلتراسیون یک فرآیند غشایی فشار پائین می باشد، که غشاهای نیمه تراوا را برای جدا کردن اجزاء معمولاً بر اساس اندازه و شکل اجزاء به کار می برد. غشاهای نیمه تراوا[1] معمولاً به صورت ناهمسانگرد[2] یا نا متقارن[3] هستند. این غشاها دارای یک لایه نازک در سطح هستند که این لایه باعث جداسازی می شود. به این لایه، لایه فعال[4] گفته می شود. شکل 1-3 تصویر میکروسکوپ الکترونیکی غشاهای اولترافیلترا و تصویر شماتیکی از غشاء را نشان می دهد (Wagne, 2001)
فرآیند اولترافیلتراسیون معمولاً در دمای پائین و سرعت پائین انجام می گیرد و از آسیب رسیدن و تغییر ماهیت ذرات حساس به دما و همچنین حساس به تنش برشی جلوگیری می کند این خاصیت به خصوص در مورد مواد غذایی که خواص تغذیه ای[5] و خواص حسی[6] در آنها بسیار مهم می باشند، قابل توجه می باشد.
شامل 9 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله فرآیندهای اولترافیلتراسیون