سرفصل های پروژه شامل موارد زیر است :
- صمیمیت
- مؤلفه های صمیمیت
- صمیمیت احساسی
- صمیمیت روانشناختی
- صمیمیت فکری
- صمیمیت جنسی
- صمیمیت جسمانی (غیرجنسی)
- پویایی های صمیمیت
- صمیمیت و ارتباط
- نیاز داشتن به صمیمیت
- هفت مرحله صمیمیت
- عوامل مؤثر بر صمیمیت
- عوامل اجتماعی
- عوامل روانشناختی
- عوامل بین فردی مؤثر بر صمیمیت
- پژوهشهای مرتبط با صمیمیت زناشویی داخل کشور
- پژوهشهای مرتبط با صمیمیت زناشویی در خارج کشور
مشخصات فایل:
نوع فایل: word
منبع: دارد (فارسی و لاتین)
پیشینه پژوهش: دارد(ایرانی و خارجی)
تعداد صفحات:24
گارانتی بازگشت وجه: دارد ( کیفیت این فایل تضمین شده است درصورت هرگونه مشکل یا نارضایتی احتمالی مبلغ شما بازگردانده می شود)
خلاصه ای از مطالب:
صمیمیت :
صمیمیت تصور می شود که نیازی اساسی برای انسان است. آن صرفاً چیزی نیست که شخص احتیاج داشته و آرزو کند، یا بخواهد که داشته باشد. آن یک نیاز واقعی است که ریشه های درونی داشت و از نیاز اساسی برای دلبستگی نشأت میگیرد. اختلال جدی در پیوند دلبستگی مادر- کودک یا شکست دلبستگی در کودکی، به هر دلیلی که باشد، دارای عواقب وخیمی برای رشد صمیمیت صحیح در سالهای بعدی است (انیسورث و همکاران[1]، 1978؛ بالبی[2] 1988، 1980، 1979، 1973، 1969؛ برازلتن و گرامر[3]،1990؛ دوان و دیاموند[4]، 1994؛ هرنر[5]، 1984؛ مگکابی و مسترز[6]، 1970).
نیاز برای صمیمیت می تواند به عنوان نیازی از نظر رشد بسیار پخته تر، تمایز یافته تر و ظهور و بروز پیشرفته نیاز زیستی همگانی برای نزدیک بودن جسمانی، ارتباط و تماس با موجود انسانی دیگر، تصور شود. به هر حال قوت کلی این نیاز برای برقراری پیوند با انسانها برای هر فردی متفاوت است و همچنین قوت این نه مؤلفه این نیاز بسیار عمومی از شخص به شخص دیگر تفاوت می کند (باگاروزی، ترجمه رضازاده، پورنقاش تهرانی، 1386).
رابطه ها فرآیند خود- آشکاری هستند. ولی ما اغلب در رابطه ها، وقت و انرژی خود را صرف پنهان کردن خود واقعیمان از یکدیگر میکنیم و این جایی است که ما با بالاترین معما، که مبارزه برای کسب صمیمیت را دربردارد، روبرو می شویم. کل تجربه انسانی، تمنایی است برای فراهم کردن همگانی میان نبردهای مخالف، و درخواست ما برای صمیمیت از این مقوله جدا نیست.
ما در آرزوی صمیمیت هستیم ولی از آن اجتناب می کنیم. به شدت به آن نیاز داریم، ولی از آن فرار میکنیم. در سطحی عمیق، احساس میکنیم نیاز شدید به صمیمیت داریم، ولی از کسب و رسیدن به آن هراس داریم. ما از صمیمیت دوری میکنیم، چون داشتن صمیمیت مستلزم آشکار ساختن رموز درونی ما است. صمیمی بودن، به معنی سهیم کردن انسانی شکننده و ناکامل در اسرار قلبی، ذهنی و روحی خودمان است. صمیمیت ایجاد می کند ما به دیگری اجازه دهیم همه چیزهایی که ما را تکان میدهد، به ما الهام میبخشد، به جلو میراند، ما را رنج میدهد؛ آنچه ما در قلب آن هستیم و آنچه از آن فرار میکنیم را کشف کند و به دشمنان خود مخرب درونی ما و همه رویاهای نامعقول و شگرفی که در قلبمان داریم پی ببرد (کلی، ترجمه تمدن، 1387).
2-2-2 مؤلفه های صمیمیت
بر طبق نظریهی باگاروزی صمیمیت واقعی فرآیندی تعاملی است که شامل مولفه هایی است که به یکدیگر ارتباط دارند.
- صمیمیت احساسی (Emotional)
- صمیمیت روانشناختی (Psychological)
- صمیمیت فکری (Intellectual)
- صمیمیت جنسی (sexual)
- صمیمیت جسمانی (غیرجنسی) (physieal)
- صمیمیت معنوی (Spiritual)
- صمیمیت زیباشناختی (هنری) (Aesthetic)
- صمیمیت اجتماعی و تفریحی (Social & Recreational)
- صمیمیت زمانی (temporal)
مبانی نظری،پیشینه پژوهش ،تعریف، انواع و نظریه های صمیمیت زناشویی(فصل دوم ادبیات پژوهش کارشناسی ارشد)