14 ص
هدف از تدوین این آئین کار ارائه روشها و نکاتی است که رعایت آن در برداشت , آماده کردن , درجهبندی , بستهبندی , نگهداری و حمل و نقل قارچهای تازه خوراکی پرورشی " برای حفظ کیفیت آن " توصیه میشود .
2- دامنه کاربرد
این آئین کار در مورد انواع فعلی قارچهای خوراکی تولید شده در ایران نظیر صدفی 1 و دگمهای 2 که برای مصرف تازه و یا فرآیند صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند , کاربرد دارد .
3- برداشت
قارچهای پرورش یافته را با توجه به شرایط کاشت و کیفیت مورد نظر در مراحل مختلف رشد برداشت میکنند . چون بافت پایه قارچها در مقایسه با کلاهک لطافت کمتری دارد هر چه پایه کوتاهتر باشد قارچ مطلوبتر خواهد بود .
3-1- برداشت قارچ دگمهای :
چون غشا زیر کلاهک قارچهای دگمهای در صورت تأخیر در برداشت باز میشود و به این ترتیب کیفیت محصول کاهش مییابد زمان برداشت باید هنگامی باشد که لاملها ظاهر نشده و ارتفاع پایه کمتر از قطر کلاهک باشد .
فهرست مطالب
آئین کار برداشت نگهداری و حمل و نقل قارچهای تازه خوراکی پرورشی
آئین کار بهداشت نگهداری و حمل و نقل قارچ تازه خوراکی پرورشی