فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر

اختصاصی از فی گوو دانلود مقاله بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر


دانلود مقاله بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر

 

مشخصات این فایل
عنوان: بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 69

این مقاله درمورد بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر می خوانید :

فصل سوم
روش شناسی تحقیق
3-1 روش تحقیق
روش تحقیق: در این پژوهش از روش تحقیق زمینه یابی  استفاده شده است که یکی از روشهای پژوهش یا بررسی می باشد.
تحقیق زمینه یابی شبیه روشهای دیگر پژوهش است با این تفاوت که تاریخچه ای طولانی دارد در برخی موارد مشابه سرشماری است. زمینه یابی ترجمه واژه SURVERY  است که به معنای نگاه یا جستجو کردن دورتر و فراتر به کار می رود.
تحقیق زمینه یابی عبارت است از مشاهده پدیدها به منظور معنا دادن به جنبه های مختلف اطلاعات جمع آوری شده این روش تحقیق از دو مرحله تشکیل شده است.
1-    مشاهده دقیق و نزدیک پارامترهای مورد پژوهش در جامعه.
2-    جمع آوری اطلاعات و معنا دادن به آنچه مورد مشاهده قرار گرفته است.(دلاور 1380 صفحه 140)
تحقیق زمینه یابی در علوم تربیتی به منظور مطالعه شرایط موجود در رابطه با نیازهای آموزشی به کار برده می شود. مدیران آموزشی با استفاده از این روش اطلاعات لازم را به منظور اتخاذ تصمیم مناسب جمع آوری می کنند. تحقیق زمینه یابی به منظور کشف واژه ها یا اطلاعاتی به کاربرده می شود که از طریق آنها می توان رابطه بین متغیرها را مورد بحث و بررسی قرار داد.
تحقیق زمینه یابی برای تعیین روابط علت و معلولی بطور قطعی بکار برده نمی شود. این روش بیشتر به منظور کشف این رابطه و مستند سازی فرضیه هایی که به صورت علت و معلولی صورت بندی می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. (دلاور 1373 صفحه 100)

3-2 جامعه آماری
جامعه مورد مطالعه در این تحقیق کلیه کارمندان و پرسنل اداری و خدماتی زن و مرد اداره بهزیستی شهر نیشابور هستند که در این اداره بصورت رسمی یا پیمانی یا شرکتی مشغول به فعالیت می باشند. افرادی که کارمند اداره بهزیستی شهر نیشابور هستند ولی در روستاها مشغول به فعالیت اند شامل این جامعه نمی شوند.
3-3 نمونه تحقیق
چون تعداد افراد جامعه مورد مطالعه در این تحقیق اندک است لذا حجم نمونه مورد مطالعه در این تحقیق برابر حجم جامعه مورد مطالعه می باشد.
3-4 ابزار تحقیق
ابزار تحقیق در این مطالعه پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ28)  می باشد که اولین بار توسط گلدبرگ (1972) ابداع شد. (GHQ) در یک پرسشنامه بروز روانشناختی است که برای شناسایی افراد با تشخیص بیماری روانی بکار می رود.
این پرشنامه دو گرو ه از پدیده های مهم را در بر می گرید
1)    ناتوانی در ادامه انجام عملکرد عادی فرد
2)    ظهور پدیده جدید با ماهیت پریشان ساز
این پرسشنامه ناراحتی های با طول مدت کمتر از دو هفته را شناسایی می کند و در مطالعات زمینه یابی گروه های خاص، ودر مطالعات مقایسه ای بیماریهای روانی در یک جمعیت در زمانهای متفاوت بکار برده می شود.
این پرسشنامه در فرمهای 12، 28، 30، 60 سؤالی می باشد(کاویانی و همکاران 1280)
فرم میزان شده یا 28 سؤالی در اقدامی به منظور افزایش میزان واریانس ساخته شده که چهار مقیاس فرعی:
1-    علائم روان تنی
2-    اضطراب و بی خوابی
3-    اختلال در عملکرد اجتماعی
4-    افسردگی شدید را در بر می گیرد.

روش نمره گذاری
روش نمره گذاری در این آزمون مقیاس لیکرت است و نمره گذاری به ترتیب گزینه ها (0، 1، 2، 3) می باشد. دامنه نمرات لیکرت بین 84-0 است با توجه به پژوهشهای انجام شده روش نمره گذاری لیرک بهتر نتیجه می دهد وبیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.(ناصرنیا1383)
3-4-1 مقیاس های چهارگانه آزمون GHQ
1- علائم جسمانی
دراین مقیاس وضعیت جسمانی سلامت عمومی و علائم جسمانی که فرد در طی یک ماه گذشته تجربه کرده است مورد بررسی قرار می گیرد. سؤالات 1-7 مربوط به این گروه است.
2- علائم اضطراب و اختلال خواب
در این مقیاس علائم و نشانه های بالینی اضطراب شدید، تحت فشار بودن. عصبانیت و دلشوره مورد بررسی قرار می گرند. سؤالات 8-14 مربوط به این گروه است
3- کارکرد اجتماعی
در این مقیاس توانایی فرد در انجام کارهای روزمره، احساس رضایت در انجام وظایف، احساس مفید بودن، قدرت یادگیری و لذت بردن از فعالیتهای روزمره زندگی مورد بررسی قرار می گیرد. سؤالات 15-21 مربوط به این گروه است.
4- علائم افسردگی
در این مقیاس علائم افسردگی از قبیل احساس بی ارزشی، ناامیدی ، افکار خودکشی، آرزوی مردن و ناتوانی در انجام کارها مورد بررسی قرار می گیرد و سؤالا 22-28 مربوط به این گروه است.
3-4-2 موارد کاربرد و محدودیت ها GHQ
پرسشنامه سلامت عمومی GHQ برای موارد زیر بکار می رود.
1-    توصیف بالینی بیماران روانی
2-    شناسایی بیماریهای روانی ناآشکار که نشانه های جسمانی آنها به طریق دیگری قابل بیان نیست و با یک اختلال عاطفی همراه می شود.
3-    ابزار مورد استفاده برای پزشکان عمومی. روانپزشکان اجتماعی و همه گیر سناسان.
4-    مقایسه میزان ناراحتی روانی غیر سایکوتیک در جمعیت بر حسب میانگین ها و انحراف معیارها.
5-    بررسی همبستگی بین ناراحتی روانی ممتغیرهای جمعیت شناسی در افراد نمره بالا.
6-    بررسی های پیشگیرانه در جمعیتهای خاص
7-    ارزیابی شیوع لحظه ای بیماریهای روانی به خصوص اختلالات خفیف در مطالعات مقطعی.
8-    آخرین مورد، استفاده آن در این پژوهش بعنوان آزمون غربالگری.(ناصرنیا1383)
برای آزمون سلامت عمومی از سوی کارشناسان محدودیتهای بیان شده است.
بعنوان مثال بنجامین و همکاران (1982)، و سربرام و همکاران (1989) محدودیتهای را مطرح کرده اند که عبارتند از:
1-    این آزمون اختلال تبدیلی را که هنوز در کشور ما شایع است مورد ارزیابی قرار نمی دهد.
2-    یکی دیگر از محدودیتهای آزمونهای غربالگری عذم ارزیابی اختلالات تک علامتی است که ممکن است تعدادی افراد مبتلا در مرحله اول غربالگری نشوند.
3-    استفاده از آزمونهای چند گزینه ای برای افراد بی سواد کم سواد مشکلاتی را در اجرای آ»مون ایجاد میکند و احتمال دارد که قضاوت پاسخگو در انتخاب گزینه ها مؤثر باشد.
4-    آزمون برای اختلالات روانی نروتیک طراحی شده است. بنابراین نتایج بدست آمده در رابطه با اختلالات سایکوتیک معتبر نمی باشد. (ناصرنیا 1383)

3-4-3 نمره برش آزمون
منظور از نمره برش آزمون نمره ای است که اگر نمره آزمودنی در آن آزمون غربالگری برابر با بیشتر از آن باشد بعنوان مورد مشکوک غربال می شود.
نمره برش پرسشنامه GHQ براساس تحقیقی که دکتر یاسمی و دکتر نوربالا بر روی افراد بالای 15 سال انجام داده اند حدود 24 تخمین زده شده است و نمره برش زیر گروههای (D,C,B,A) نمره 6 می باشد. (ناصرنیا، 1383)
3-5-3 پایایی آزمون
مقصود از پایایی درجه ثبات نمره هایی است که با باز آزمایی افراد واحد با آزمون واحد در موقعیتهای مختلف یا با آزمایش افراد واحد با سلسله ماده های همتا یا تحت شرایط متغییر بدست می آید.(آناستازی، 1371)
مفهوم پایانی آزمون به چند جنبه مختلف از ثبات نمره ها اشاره دارد. پایانی آزمون به معنای وسیع آن شاخص این است که تفاوتهای شهود در نمره های آزمون تا چه اندازه ناشی از تفاوتهای واقعی در ویژگیهای مورد مطالعه است و تا چه اندازه می توان آنها رابه خطاهای تصادفی نسبت داد.
ساده ترین روش برای پیدا کردن پایایی، نمره های یک آزمون می باشد. مطالعات مختلف حاکی از پایایی بالای پرسشنامه GHQ28 می باشد. در مطالعه ای در سال 1994ضریب پایانی بازآزمایی پرسشنامه GHQ برابر با 55 درصد و ضریب پایانی با روش باز آزمایی برای خرده مقیاسهای آن بین 42 درصد بدست آمده است. (ناصرنیا، 1383)
3-6 اعتبار پرسشنامه
بهترین شاخص های پرسشنامه، غربالگری، حساسیت و ویژگیهای خاص آن می باشد.
ویژگی
عبارت است از بیماران درست شناسایی شده یا مثبتهای واقعی که به عنوان درصد بیماران بیان می شود.
نتایج مطالعات نشان داده است که متوسط حساسیت پرسشنامه GHQ برابر 48 درصد و متوسط ویژگی آن برابر با 82 درصد می باشد.
در پژوهشی دکتر یاسمی، حساسیت 7/84 و ویژگی 8/93  درصد برای آزمون GHQ برآورد کرده است.(ناصرنیا، 1383)
3-7 روش جمع آوری اطلاعات و اجراء
برای جمع آوری اطلاعات در این تحقیق از پرسشنامه سلامت عمومی GHQ28 فرم 28 سوالی استفاده شده است، به دلیل اینکه حجم جامعه مورد نظر کمتر از حد انتظار بود لذا کل جامعه مورد نظر بعنوان نمونه انتخاب و آزمون بروی آنها اجرا گردید. با توجه به فرضیه های داده شده به همراه پرسشنامه اصلی یک پرسشنامه مشخصات فردی به آزمودنی ها داده شد تا با استفاده از آن و نمرات حاصل از پرسشنامه بتوان به بررسی فرضیه و سوالات تحقیق پرداخت.
3-8 تجزیه و تحلیل داده ها
اجرای این پژوهش بر روی جامعه مورد نظر با هدف بررسی یک فرضیه و چهار سؤال انجام شده است که برای بررسی هر مورد از روشهای ا'اری زیر استفاده شده است.
برای بررسی فرضیه تحقیق از آزمون T برای معنادار بودن اختلاف بین میانگین ها استفاده شده است.
برای بررسی اولین سؤال تحقیق ضریب همبستگی کندال برای سلامت روانی و سن محاسبه شده است.
در بررسی دومین سؤال تحقیق واریانس و انحراف استاندارد سه گروه کارمندان رسمی، پیمانی و شرکتی محاسبه شده و با هم مقایسه گردیده است.
در مورد سؤال سوم نیز از واریانس و انحراف استاندارد گروههای مختلف حمایتی اجتماعی، توان بخشی، خدماتی ، اداری و… باهم مقایسه شده است.
برای بررسی سؤال چهارم تحقیق از ضریب همبستگی کندال برای متغیرهای سلامت روانی و سنوات کاری استفاده شده است....

فصل چهارم
یافته های تحقیق
4-1 داده های آماری جامعه مورد مطالعه
تجزیه و تحلیل داده ها
در تجزیه و تحلیل داده ها آماری این پژوهش از روشهای آماری توصیفی واستنباطی استفاده شده که در بخش آمار توصیفی: از میانگین، تحلیل واریانس، انحراف استاندارد ، ضریب همبستگی کندال و اسپرمن استفاده شده است و در بخش آمار استنباطی : از آزمون T برای مقایسه اختلاف میانگینها استفاده شده است.
در جدول شماره (1-4) همانطور که مشخص شده است پرسشنامه توسط 31 نفر جواب داده شده است که در ستون دوم (GHQ) جدول نمرات آزمودنی ها ذکر شده است. در ستون سوم (Gender) جنس آزمودنی های مرد M و زن Z مشخص شده است. در ستون چهارم (Age) سن آزمودنیها براساس سال نوشته شده است. در ستون پنجم (Sabghe) سابقه کار کارکنان بهزیستی را براساس سال نشان می دهد. و ستون ششم جدول (gharadad) بیان کننده نوع قرار داد کارکنان رسمی (R) ، کارکنان (P) پیمانی و کارکنان شرکتی (SH) می باشد. در ستون هفتم جدول (Faleit) نوع فعالیت حمایتی اجتماعی (SC) ، توان بخشی (RE)، اداری (OF) و خدماتی (SE) مشخص شده. افرادی که در مجموعه مورد مطالعه هم فعالیت حمایتی اجتماعی و تون بخشی (SC,RE) و اداری توانبخشی (OF,RE) با هم انجام می دهند نیز مشخص شده اند.
ستون هشتم جدول (Kod1) اعداد 3و2و1 برای مشخص کردن کارمندان رسمی (1) کارمندان پیمانی(2) و کارمندان شرکتی(3) می باشد. و ستون نهم جدول (Kod2) اعداد 6 و5و4و3و2و1 بیان کننده نوع فعالیتهای می باشد که به ترتیب فعالیت حمایتی اجتماعی(SC,1) می باشد. فعالیت توان بخشی (RE,3) فعالیت خدماتی (SE,4) فعالیت اداری (OF,5) فعالیت حمایتی اجتماعی و تون بخشی (SC,RE,2) و فعالیت اداری توان بخشی با (OF,RE,6) مشخص شده اند.

بخشی از فهرست مطالب مقاله بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر

چکیده
1-1 مقدمه
1-2 بیان مسئله
1-3 اهمیت و ضرورت تحقیق
1-4 اهداف تحقیق
هدف کلی
1-4-1 اهداف جزئی
1-5 فرضیه و سوالات تحقیق
فرضیه تحقیق
سوال تحقیق
1-6 متغیرهای تحقیق
1-7 تعاریف عملیاتی و مفهومی
سلامتی روانی (Mental health)
فعالیت توانبخشی
فعالیت حمایتی اجتماعی
فعالیتهای خدماتی (مشاغل کم خطر)
فعالیت های اداری و حسابرسی
2-1 پیشینه نظری تحقیق
2-1-1 مفهوم سلامت روان
2-1-2 تاریخچه سلامت و روان در جهان
3-1-3 تاریخچه سلامت روان در ایران
2-1-4 سلامت روان از دیدگاههای مختلف
 از نظر آمار دانان
2- از نظر پزشکان
3- روانپزشکان
4- نظر روانکاران
2-1-5 سلامت روانی از نظر مکاتب مختلف:
1- مکتب زیست گرایی
2- مکتب رفتار گرایی
3- مکتب روانکاری
مکتب انسانگرایی
مکتب بومی شناسی
2-1-6 اصول سلامت روانی
1- اعتماد به نفس و احترام به شخصیت خود و دیگران
2- شناختن قدرت و شایستگی ها و محدودیت ها در خود و افراد دیگر
3- دانستن این حقیقت که رفتار انسان معلول عواملی است
4- آشنایی به اینکه رفتار هر فرد تابع تمامیت وجود اوست
5- شناسایی احتیاجات و محرکهای که سبب ایجاد رفتار و اعمال انسان می گردد
2-1-7 هدف ایجاد سلامت روان
پیشگیری اولیه
پیشگیری ثانوی(درمان)
پیشگیری ثانوی متضمن رعایت موارد ذیل است
پیگیری ثالث
2-1-8 مکانیز روانی و نقش آن در سلامت روان
مکانیسم واکنش سازی
2-1-9 جمع بندی
2-2 پیشینه عملی تحقیق
2-2-1 همه گیر شناسی در ایران
2-2-2 بررسی همه گیر شناسی در جهان
مطالعه مانهاتان
مطالعهه نیوهاون
مطالعه استرینگ
3-2 جامعه آماری
3-3 نمونه تحقیق
3-4 ابزار تحقیق
این پرشنامه دو گرو ه از پدیده های مهم را در بر می گرید
روش نمره گذاری
3-4-1 مقیاس های چهارگانه آزمون GHQ
3-4-2 موارد کاربرد و محدودیت ها GHQ
3-4-3 نمره برش آزمون
3-5-3 پایایی آزمون
3-6 اعتبار پرسشنامه
ویژگی
3-7 روش جمع آوری اطلاعات و اجراء
3-8 تجزیه و تحلیل داده ها
4-1 داده های آماری جامعه مورد مطالعه
تجزیه و تحلیل داده ها
2-4 میانگین سلامت روانی جامعه مورد مطالعه
4-3 تجزیه و تحلیل فرضیه و سؤالات تحقیق
5-1 بحث و نتیجه گیری
5-2 نتیجه گیری کلی
5-3 محدودیتهای تحقیق
5-4 پیشنهادات
منابع و مآخذ

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله بررسی سلامت روانی کارکنان بهزیستی یک شهر
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.