فرمت فایل : word(قابل ویرایش)تعداد صفحات157
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
مقدمه 1
فصل دوم
مبانی تئوری 4
2-1- الکترودهای اصلاح شده 4
2-1-1- کلیات 4
2-1-2- روشهای اتصال گونه های شیمیایی بر سطوح الکترودها 7
2-1-3- فیلم های پلیمری هادی 12
2-1-3-1- پوشش با فروسازی 13
2-1-3-2- تبخیر قطره 13
2-1-3-3- ترسیب احیایی یا اکسیدی 14
2-1-3-4- پوشش با چرخش سریع 14
2-1-3-5- پلیمریزاسیون الکتروشیمیایی 15
2-1-3-6- پلیمریزاسیون با تخلیه در پلاسمای فرکانس رادیویی 15
2-1-3-7- اتصال الکترواستاتیکی یون ردوکس 16
2-2- الکترود خمیر کربن 18
عنوان صفحه
2-2-1- کلیات 18
2-2-2- تهیه الکترود خمیرکربن 20
2-2-3- خواص و رفتار الکتروشیمیایی الکترودهای خمیرکربن 22
2-2-4- بررسی فرایندهای الکترودی با استفاده از CPEs 27
2-2-5- الکترودهای خمیر کربن اصلاح شده شیمیایی و بیولوژیکی 29
2-2-6- کاربردهای معدنی الکترودهای خمیرکربن 31
2-2-7- کاربردهای دارویی، بیوشیمیایی و آلی الکترودهای خمیرکربن اصلاح شده 33
2-3- مبانی تئوری الکتروشیمی 34
2-3-1- واکنش های الکترودی 34
2-3-2- طبیعت واکنشهای الکترودی 37
2-3-3- واکنشهای شیمیایی همراه 38
2-3-4- جذب سطحی 41
2-3-5- تشکیل فاز 41
2-3-6- ولتامتری چرخه ای 42
2-4- الکترو کاتالیز 45
2-4-1- ولتاژ اضافی و انواع آن 45
2-4-2- ولتاژ اضافی انتقال جرم 46
عنوان صفحه
2-4-3- ولتاژ اضافی واکنش 46
2-4-4- ولتاژ اضافی فعالسازی 46
2-4-5- ویژگیهای یک تسهیل کننده ایده آل 47
2-4-6- نیروی محرکه الکتروکاتالیز 48
2-4-7- لزوم بکارگیری اصلاح کننده ها در اندازه گیری ترکیبات بیولوژیکی از قبیل اسکوربیک اسید 48
2-5- اسکوربیک اسید 49
2-5-1- مقدمه 49
2-5-2- کلیات 49
2-5-3- منابع اسکوربیک اسید 51
2-5-4- افت اسکوربیک اسید در حین پختن 54
2-5-5- نیازهای روزانه اسکوربیک اسید 55
2-5-6- تعیین مقدار اسکوربیک اسید 57
فصل سوم
بخش تجربی 66
3-1- مواد شیمیایی 66
3-2- وسائل و تجهیزات 66
عنوان صفحه
3-3- تهیه محلول بافر 68
3-4- الکترودها 68
فصل چهارم
مطالعه الکتروکاتالیز فرآیند اکسایش اسکوربیک اسید در سطح الکترودهای خمیر کربن اصلاح شده با فروسن و فروسن کربوکسیلیک اسید 70
4-1- pH مناسب به منظور الکتروکاتالیز اسکوربیک اسید 70
4-2- اکسایش کاتالیزی اسکوربیک اسید 72
فصل پنجم
مطالعه قابلیت تجزیه ای الکترودهای خمیرکربن اصلاح شده با فروسن و فروسن کربوکسیلیک اسید برای اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید 75
فصل ششم
معرفی روشهای استاندارد بکار رفته برای اندازه گیری اسکوربیک اسید در فراورده های داروئی و آب میوه ها 79
6-1- روش استاندارد ید یمتری 79
6-2- تیتراسیون با 2، 6- دی الکتروفنل ایندو فنل 79
عنوان صفحه
فصل هفتم
اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید در فرآوردهای داروئی و آب میوه ها در سطح الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید 81
7-1- اندازه گیری ولتامتری ویتامین C در برخی از فرآورده های داروئی 81
7-1-1- اندازه گیری ویتامین c در قرص جویدنی 83
7-1-2- اندازه گیری ویتامین c در قرص جوشان 84
7-1-3- اندازه گیری ویتامین c در شربت مولتی ویتامین 85
7-1-4- اندازه گیری ویتامین c در قرص مولتی ویتامین 86
7-1-5- اندازه گیری ویتامین c در آمپول تزریقی 87
7-2- اندازه گیری انتخابی ویتامین c در آب میوه ها و سبزیجات 89
7-2-1- تهیه نمونه های آب میوه و روش کار 89
7-2-2- روش مقایسه ای 90
7-2-3- اندازه گیری ویتامین c در آب پرتقال 90
7-2-4- اندازه گیری ویتامین c در آب توت فرنگی 92
7-2-5- اندازه گیری ویتامین c در آب لیموشیرین 94
7-2-6- اندازه گیری ویتامین c در آب نارنج 95
7-2-7- اندازه گیری ویتامین c در آب کیوی 97
عنوان صفحه
7-2-8- اندازه گیری ویتامین c در آب گوجه فرنگی 99
7-2-9- اندازه گیری ویتامین c در آب اسفناج 100
7-2-10- بررسی علت اختلاف معنی دار میانگین های مقادیر بدست آمده از روش پیشنهادی و روش یدیمتری 103
7-2-10-1- تعیین میزان بازیابی هر یک از دو روش 103
7-2-10- مقایسه روش پیشنهادی با روش استاندارد 104
فصل هشتم
اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید در فرآورده های داروئی و آب میوه ها در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن 106
8-1- اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در برخی از فراورده های داروئی 106
8-1-1- اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در قرص جویدنی 108
8-1-2- اندازه گیری ویتامین c در قرص جوشان 109
8-1-3- اندازه گیری ویتامین c در شربت مولتی ویتامین 110
8-1-4- اندازه گیری ویتامین c در آمپول تزریقی 110
8-2- اندازه گیری انتخابی ویتامین c در آب میوه ها و سبزیجات 112
8-2-1- تهیه آب میوه ها و سبزیجات 112
8-2-2- روش مقایسه ای 113
عنوان صفحه
8-2-3- اندازه گیری ویتامین c در آب پرتقال 113
8-2-4- اندازه گیری ویتامین c در آب توت فرنگی 115
8-2-5- اندازه گیری ویتامین c در آب لیموشیرین 117
8-2-6- اندازه گیری ویتامین c در آب نارنج 118
8-2-7- اندازه گیری ویتامین c در آب کیوی 120
8-2-8- اندازه گیری ویتامین c در آب گوجه فرنگی 121
8-2-9- اندازه گیری ویتامین c در آب اسفناج 123
8-2-10- تعیین میزان بازیابی هر یک از دو روش 125
8-2-11- مقایسه با روش استاندارد 126
فصل نهم
نتیجه گیری کلی 127
ضمائم 129
چکیده انگلیسی 158
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل 2-1- نمایش نموداری الکترودهای اصلاح شده مورد استفاده برای الکتروکاتالیز 9
شکل 2-2- نمایش نموداری تعدادی از واکنشگرهای تثبیت شده بر سطوح الکترودها 11
شکل 2-3- شمایی از یک موج پتانسیل – زمان برای ولتامتری چرخه ای 43
شکل 4-1- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن 73
شکل 4-2- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید 74
شکل 5-1- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور مقادیر فزاینده ای از اسکوربیک اسید 77
شکل 5-2- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور مقادیر فزاینده ای از اسکوربیک اسید 77
شکل 5-3- نمودار تغییرات جریان دماغه الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن 78
شکل 5-4- نمودار تغییرات جریان دماغه الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک 78
شکل 7-1- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک در محلول قرص جویدنی 83
شکل 7-2- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در محلول قرص جوشان 85
عنوان صفحه
شکل 7-3- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در شربت مولتی ویتامین 86
شکل 7-4- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در قرص مولتی ویتامین 87
شکل 7-5- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در آمپول 88
شکل 7-6- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور
آب پرتقال 91
شکل 7-7- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اسکوربیک اسید موجود در آب پرتقال 92
شکل 7-8- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور
آب توت فرنگی 93
شکل 7-9- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب توت فرنگی 94
شکل 7-10- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب لیموشیرین 94
شکل 7-11- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب لیموشیرین 95
شکل 7-12- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب نارنج 96
عنوان صفحه
شکل7-13- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیکاسید موجود درآبنارنج 97
شکل 7-14- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب کیوی 98
شکل 7-15- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب کیوی 98
شکل 7-16- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب گوجه فرنگی 99
شکل 7-17- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب گوجه فرنگی 100
شکل 7-18- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید در حضور آب اسفناج 101
شکل 7-19- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب اسفناج 101
شکل 8-1- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در محلول قرص جویدنی
ویتامین c 108
شکل 8-2- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در محلول قرص جوشان 109
شکل 8-3- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن در محلول شربت مولتی
ویتامین 110
شکل 8-4- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در محلول آمپول 111
عنوان صفحه
شکل 8-5- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب پرتقال 114
شکل 8-6- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اسکوربیک اسید موجود در آب پرتقال 115
شکل 8-7- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب
توت فرنگی 116
شکل 8-8- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اسکوربیک اسید موجود در آب توت فرنگی 116
شکل 8-9- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب
لیموشیرین 117
شکل 8-10- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
لیموشیرین 118
شکل 8-11- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب نارنج 119
شکل 8-12- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
نارنج 119
شکل 8-13- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب کیوی 120
شکل 8-14- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
کیوی 121
شکل 8-15- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب گوجه فرنگی 122
عنوان صفحه
شکل 8-16- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
گوجه فرنگی 122
شکل 8-17- ولتاموگرام های چرخه ای الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن در حضور آب
اسفناج 123
شکل 8-18- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش اسکوربیک اسید موجود در آب
اسفناج 124
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2-1- انواع روشهای اصلاح الکترودها 10
جدول 2-2- میزان متوسط اسکوربیک اسید در مواد غذایی 52
جدول 3-1- مواد استفاده شده در این کار تحقیقاتی 67
جدول 7-1- نتایج اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در برخی از فرآورده های داروئی در سطح الکترود خمیر
کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید 88
جدول 7-2- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها 102
جدول 7-3- مقادیر بازیابی اسکوربیک اسید اضافه شده به دو نمونه آب میوه 104
جدول 7-4- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها 105
جدول 8-1- نتایج اندازه گیری ولتامتری ویتامین c در برخی از فرآورده های داروئی در سطح الکترود خمیرکربن اصلاح شده با فروسن 112
جدول 8-2- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها 124
جدول 8-3- مقادیر بازیابی اسکوربیک اسید اضافه شده به دو نمونه آب میوه 125
جدول 8-4- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین c در برخی آب میوه ها 126
کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی