لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه18
بخشی از فهرست مطالب
نگاهی به اوقات فراغت
تحقیقات پیرامون میزان تحصیلات و اوقات فراغت
اهمیت تحصیلات و اوقات فراغت
کتاب و مطالعه بهترین وسیله گذراندن اوقات فراغت
نگاهی به اوقات فراغت
شمارش معکوس 90 روز تعطیلات تابستان آغاز شده است. هر ساله با نزدیک شدن به ایام فراغت دانشآموزان از تحصیل، دستگاههای مختلف برنامههای خود را تحت عنوان «غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان» اعلام میکنند. وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج و... هر ساله آمار و برنامههایی برای اوقات فراغت گزارش میکنند که غالب آنها را تلاشهای هنری، نقاشی، خوشنویسی، تذهیب، معرق،کلاسهای ورزشی و اردو تشکیل میدهد. به عبارتی هنر و ورزش همان درس بحثانگیزی که در طول سال تحصیلی مورد بیمهری و بیتوجهیاند، پس چگونه میتوان در ترم تابستان باعث شکوفایی خلاقیت دانشآموزان شد و در سال تحصیلی تنها به ارائه دروس از پیش تعیین شده فکر کرد؟ چه طور میتوان در تابستان کودکان را به کتابخانه دعوت کرد ولی در کتابخانه مدارس و کلاس درس تلاشی به این منظور انجام نداد.
بعضی «اوقات فراغت» را نتیجه انتخاب آزاد و به دور از اجبار تعریف میکنند؛ بعضی آنرا یک فعالیت میدانند، برخی دیگر این اوقات را زمانی میدانند که فرد به «تفریح» بپردازد و…. به هر حال میتوانیم بگوییم اوقات فراغت زمانی است که فرد به دور از هر گونه اجبار، در اختیار خود بوده و آزادانه میتواند به کار دلخواه خویش بپردازد.
«اوقات فراغت» را میتوانیم به انواع گوناگون تقسیم کنیم. این کار با توجه به شرایط افراد از قبیل جنس، سن، شغل، توانایی مالی و… صورت میگیرد.
روانشناسان معتقدند اگر فردی به کار دلخواه خود بپردازد، خستگی و ملالت برایش معنا نخواهد داشت. در این صورت میتوانیم نتیجهگیری کنیم که کارهایی که افراد در زمان فراغت خود انجام میدهند نوعی استراحت جسمی و روحی برای آنها به حساب میآید.
مقاله در مورد ارتباط اوقات فراغت با مطالعه و تحصیلات