
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه39
بخشی از فهرست مطالب
5- تدوین استانداردهای حسابرسی
6- تحقیقات و انتشارات
7- فصلنامه حسابرس
معرفی - اهم وظایف سازمان
2. خدمات مالی مشاورهای
3. تدوین اصول و ضوابط حسابداری و حسابرسی
4. آموزش، تحقیقات و انتشارات
معرفی - سابقه
معرفی - موضوع سازمان
فعالیتهای انجام شده - حسابرسی
پیشینه
قانون تشکیل سازمان حسابرسی در سال 1362 و اساسنامه قانونی آن در سال 1366 از تصویب مجلس گذشت . بر این اساس ، سازمان حسابرسی به صورت سازمانی دولتی از ادغام چهار مؤسسه حسابرسی بخشهای دولتی و عمومی ( شرکت سهامی حسابرسی ، موسسه حسابرسی سازمان صنایع ملی و سازمان برنامه و بودجه ، موسسه حسابرسی بنیاد مستضعفان و موسسه حسابرسی شاهد ) تشکیل گردید .
وظایف
اهم وظایف سازمان حسابرسی به موجب قانون تشکیل و اساسنامه قانونی آن بدین شرح است:
حسابرسی و بازرسی قانون شرکتها و موسسات انتفاعی بخش عمومی.
حسابرسی طرحهای عمرانی .
ارائه خدمات مدیریت و مشاوره مالی .
انجام خدمات مدیریت و مشاوره مالی .
انجام مطالعات ، تحقیقات و تدوین استانداردهای ملی حسابداری و حسابرسی .
درآمد و هزینه
با آن که سازمان حسابرسی یک سازمان دولتی است ،ولی کلیه هزینه های خود را از محل درآمد خدماتی که انجام می دهد ، تامین می کند . هزینه های سازمان در طول پنج سال اخیرحدود 85% از درآمدهای آن بوده است .
مدیران و کارکنان سازمان حسابرسی امیدوارند به یاری پروردگار توانا ، نقشی را که در نظام نظارت مالی بر واحدهای انتفاعی ، پیشبرد دانش و حرفه حسابداری و ارتقای کیفیت خدمات حسابداری به عهده آنها محول شده است ، هر چه بهتر انجام دهند و بر اعتبار و مطلوبیت اطلاعات مالی فر اهم شده توسط موسسات بیفزایند.
کارکرد
در ایفای وظایف و مسئولیتهایی که به موجب قانون و اساسنامه قانونی به سازمان حسابرسی محول گردیده کارهای زیر انجام شده است :
1- حسابرسی
مهمترین وظیفه سازمان حسابرسی ، حسابرسی شرکتها و موسسات انتفاعی بخشهای دولتی وعمومی است. از جمله موسساتی که در سال 1379 توسط سازمان حسابرسی شده است می توان از بانکهای کشور ، شرکت ملی نفت ایران ، شرکت گاز و پتروشیمی و شرکت های تابعه آن ،شرکت های آب و برق سراسری ، شرکت مخابرات و بسیاری دیگر از صنایع بزرگ و زیربنایی کشور نام برد . شرکتها و موسسات تابعه بنیاد مستضعفان و جانبازان ، بنیاد شهید و بنیاد 15 خرداد ، گروه عمده دیگری از موسسات حسابرسی شده توسط این سازمان را تشکیل می دهند. شرکت های سرمایه گذاری و دیگر شرکت های تحت پوشش بانکها و حدود 30 شرکت بزرگ غیر دولتی ازجمله دیگر موسساتی است که در سال 1379 توسط این سازمان حسابرسی شده است. علاوه بر این ، سازمان حسابرسی یکی از موسسات حسابرس معتمد بورس اوراق بهادار تهران است و در حال حاضر حسابرسی بیش از 190 شرکت پذیرفته شده در بورس را به عهده دارد . توزیع واحدهای حسابرسی شده بر حسب نوع مالکیت و تعداد حسابرسی های انجام شده به شرح زیر است :
1ـ شرکت های دولتی و وابسته به دولت
2ـ شرکت های تحت پوشش بنیادها
3 ـ شرکت های تحت پوشش بانکها
4 ـ سایر
حسابرسان سازمان در اظهار نظر نسبت به صورتهای مالی رسیدگی شده استقلال رای دارند و گزارشهای حسابرسی توسط مدیریتهای حسابرسی ، تهیه و با امضای مدیر فنی عضو هیات عامل ذیربط یا مدیر ارشد مربوط صادر می شود . انواع اظهارنظر نسبت به صورتهای مالی شرکت های حسابرسی شده عبارت از 3/11% مقبول ، /96% 4 مشروط و 3/19% مردود و عدم اظهارنظر بوده که در نمودار زیر نشان داده شده است . توضیح آن که درصد گزارشهای مقبول در سال 1379 نسبت به سال قبل معادل 74 درصد افزایش یافته و درصد گزارشهای مردود و عدم اظهارنظر طی سالهای اخیر روندی نزولی داشته است .
در انجام خدمات حرفه ای ، سازمان حسابرسی از حسابداران حرفه ای شاغل در بخش خصوصی که طبق ضوابط مدونی انتخاب می شوند نیز استفاده می کند و تا این تاریخ بیش از 500 نفر مورد تائید سازمان حسابرسی قرار گرفته اند . در سال1380 حسابرسی500 شرکت به ترتیب فوق به حسابداران شاغل در بخش خصوصی واگذار و تحت نظارت سازمان انجام شده است.
2 - طرح و تنظیم سیستمهای حسابداری
سازمان در سال 1379 ، حدود 25 پروژه طرح و تنظیم سیستمهای حسابداری دستی یا کامپیوتری را دست اجرا داشته است .
3- خدمات مالی و مدیریت
سازمان در سال 1379 ، حدود 15 قرارداد در مورد اصلاح حساب و ارائه سایر خدمات مالی در دست اجرا داشته است .
4- تدوین استانداردهای حسابداری
برای پیشبرد و اعتلای حسابداری در کشور و هماهنگ سازی آن با حسابداری جهان ، اقداماتی به عمل آمده که اهم آن به شرح زیر است:
22 استاندارد ملی حسابداری براساس استانداردهای بین المللی تدوین و منتشر شده است. این استانداردها از ابتدای سال 1380 برای کلیه واحدهای اقتصادی کشور لازم الاجراست
مقاله اصول حسابرسی