مشخصات این فایل
عنوان: اداره نظارت، آزمایش و تحویل سیستم های انتقال
موضوع کارآموزی: آشنایی با مراکز مخابراتی
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 36
این گزارش کارآموزی درمورد اداره نظارت، آزمایش و تحویل سیستم های انتقال می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از گزارش کارآموزی اداره نظارت، آزمایش و تحویل سیستم های انتقال
مرکز تلفن شهری
وقتی شماره تلفنی را می گیرید که تحت کنترل مرکز تلفن محلی دیگری می باشد، باید مراکز مزبور به گونه ای به یکدیگر متصل شوند. کنترل قطع و وصل این مراکز محلی توسط مرکز دیگری بنام مرکز تلفن شهری (TC) صورت می گیرد. خطوط اتصال TC بین مرکز تلفن های محلی مبدأ و مقصد برقرار می باشد و کنترل قطع و وصل مبدأ و مقصد توسط سیستم هدایت موجود در این مراکز صورت می پذیرد. این مرکز بعد از برقراری اتصال با تلفن مقصد، سیگنالی به آن ارسال می کند که نشان می دهد شخصی در انتظار برقراری ارتباط می باشد. اگر نتوان از طریق مرکز تلفن شهری به مرکز تلفن محلی مورد نظر دسترسی پیدا کرد. در آن صورت باید ارتباط از سطح بالاتری در شبکه برقرار شود.
اگر چه هزینه مکالمه ی تلفنی در مرکز تلفن شهری محاسبه می شود، اما برقراری ارتباط از طریق چنین مرکزی در تمام موارد شامل هزینه ی مکالمه نمی شود. زیرا در مناطقی که تراکم جمعیت زیاد می .....(ادامه دارد)
مرکز تلفن راه دور: وقتی ایجاد ارتباط از طریق مرکز تلفن شهری امکان پذیر نباشد، این کار توسط مرکز تلفن راه دور یا (RC) یا Regional center صورت می پذیرد. در این سطح از شبکه ارتباط تلفنی با مرکز تلفن شهری مناسب برقرار می گردد. که آن نیز به
نوبه ی خود برقراری ارتباط با مرکز تلفن محلی مورد نظر را برقرار می کند. از این قسمت اتصال به مرکز تلفن محلی و نیز تلفن مقصد مطابق معمول صورت می گیرد. اگر مرکز تلفن شهری درخواست شده از مرکز تلفن راه دور تحت پوشش آن نباشد مرکز مزبور به مرکز تلفن راه دور مناسب متصل خواهد شد. با استفاده از چنین سلسله مراتبی می توان هر تلفنی را به تلفن دیگری وصل و به آن دسترسی پیدا کرد. اتصال بین مراکز و اداره های مخابرات از طریق سیم های مسی، زمینی، هوایی، اتصال ماهواره ای و یا کابل نوری برقرار می گردد. میزان پیچیدگی شبکه تلفنی در هر نقطه از دنیا به ناحیه ی مورد نظر و خدمات مورد نیاز آنها بستگی دارد. .....(ادامه دارد)
طراحی
در نحوه ارائه طرح سیستمهای SDH لازم است موارد زیر مورد نظر قرار گرفته و به اجراء گذاشته شود.
1-2- سالنهایی که به سیستمهای ترانسمیشن اختصاص داده میشود لازم است پیشبینی کف کاذب در آنها شده باشد. ضمن اینکه در خرید سیستمهای SDH جدید قابلیت نصب روی کف کاذب نیز لحاظ گردد.
2-2 پیشبینیهای لازم جهت سیرکوله شدن هوای داخل راک در تهیه مشخصات فنی مدنظر قرار گیرد.
3-2- کف پوشهای سالن دستگاه میبایست از نوع Anti static باشد. .....(ادامه دارد)
نصب و راه اندازی
ادارهی کل طرح و مهندس باید طرحهای کلی سیستمهای SDH را برای ادارات کل مناطق تلفن شهری، ادارهی کل نصب و راهاندازی، ادارهی کل نظارت و آزمایش و تحویل و TMN ارسال نماید. طرحهای جامپرینگ میبایست پس از ارسال پوشه قرمز به سالنسوئیچ انجام شود، بطوریکه اجرای طرح جامپرینگ همزمان با اجرای Database پوشه قرمز باشد. این مطلب باعث میشود سیستمها بمدت طولانی بدون استفاده زیربار نباشند.
نصب سختافزاری و نرمافزاری سیستمها میبایست کاملاً با طرح مطابقت داشته باشد. .....(ادامه دارد)
مراحل نظارت و آزمایش و تحویل بشرح زیر است:
1-4 مراحل نظارت:به منظور اجرای صحیح عملیات نصب و راهاندازی مطابق با طرحهای ارسالی عوامل اداره کل نظارت و آزمایش و تحویل میبایست بطور مستمر برکارهای اجرائی نظارت داشته باشد.
2-4 مراحل آزمایش: برگه هایTesT Sheet با آرم مخابرات استان تهران میبایست توسط اداره کل نظارت آزمایش و تحویل تهیه و بر اساس آن تست و آزمایش سیستمهای منصوبه را بعمل آورند.
3-4 مراحل تحویل: پس از نصب سیستمها، مجری به اداره کل نظارت و آزمایش و تحویل اعلام مینماید که سیستم آماده آزمایش و تحویل میباشد.
4-4 اداره کل نظارت و آزمایش و تحویل مسئولیت هماهنگی و آزمایش و تحویل با واحدهای زیربط را دارد. .....(ادامه دارد)
مرکز تلفن حافظ:
در این مرکز طبق طرحی که قبلاً به آقای حداد داده شده بود برای تست و آزمایش MDF و ll ، اسلایت یا یونیت یا کارتهای مودم مراجعه کردیم و بنده هم تا حدودی درمورد اتاق pcm در مرکز تلفن اطلاعاتی بدست آوردم. در ابتدا با استفاده از یک لپ تاپ توسط یکهایپرترمینال به کارت اصلی وصل شدیم و اطاعات مربوط به هر اسلایت در صفحه ی مانیتور ظاهر می شد که پس از بررسی آقای حداد اگر درست بود به اسلایت بعدی میرفت به این ترتیب که باید مثلاً برای دیدن اطلاعات اسلایت 1 sift+%+0+1 را کلیک میکردیم . اما برای تست کاملتر و برای اطمینان یافتن از درست بودن مسیر هر اسلایت دو نفر از همکاران واحد خدمات .....(ادامه دارد)
یونیت طرف مشترک یا Remote Unit
این یونیت در محل نزدیک مشترکین نصب میشود و ارتباط بین 30 عدد از تلفنهای مشترکین و لینک دیجیتال (HDSL link) را تأمین میکند. یونیت Remot در یک جعبه فلزی که روی دیوار نصب میگردد ساخته شده این جعبه شامل 3 کارت است یک Renote driver card و 2 عدد Remotevoice card . این کارتها از خطی که مستقیماً از CU (central unit) میآید تغذیه شود و احتیاجی به باطری یا تغذیه محلی ندارند.
سیستم مدیریت شبکه: این سیستم کنترل مواردی از قبیل contiguration (پیکربندی) Intializatior تشخیص نقائص و سرویس و بررسی آلارمهای را میسر میسازد. این نرم افزار گرافیکی تحت محیطWindow 3.1 اجرا میگردد. نرم افزار NMS قادر به کنترل یک شبکه از راکهایی است که در مرکز قرار گرفتهاند. .....(ادامه دارد)
پس سی. ام یازده کاناله:
این سیستم از دو قسمت تشکیل شده است:
- (COT) که در ایستگاه مخابرات نصب میگردد.
- (RT) که درایستگاه سمت مشترک نصب میگردد.
سمت مشترک یا RT از طریق یک زوج سیم مسی به سمت مرکز وصل میگردد که ارتباطات با سرعت زیاد و با استفاده از تکنولوژی HDSL صورت میگیرد. در این سیستم اطلاعات کمپرس نمیشوند و میتوانیم اطلاعات را با سرعت 64kbit در ثانیه برای هر کانال ارسال نمائیم.
با توجه به اینکه از تکنولوژی جدید در این سیستم استفاده شده است، وقتی که میخواهیم کانال اضافه کنیم احتیاجی نیست که پهنای باند را هم اضافه نمایئم. اضافه کردن پهنای باند، چون باعث کمپرس شدن کانالهای صوتی میگردید. یک عیب محسوب میشد. این کار باعث میشد که کیفیت خط تغییر کند یا باعث قطع شدن ارتباط گردد. این مشکل اکنون با توجه به ارسال اطلاعات با سرعت زیاد روی یک زوج سیم مسی حل شده است و اجازه میدهد که ما بتوانیم کانالهای بیشتری را بطور همزمان و بدون نیاز به کمپرس شدن ارسال نمائیم. این امکان همچنین به ما اجازه میدهد که با راحتی بیشتر و بدون خرج اضافی بهترین امکان ارسال اطلاعات را با بهترین کیفیت در هر زمان داشته باشیم. این ارسال میتواند تلفن فکس یا مودم باشد. .....(ادامه دارد)
دانلود گزارش کارآموزی اداره نظارت، آزمایش و تحویل سیستم های انتقال