فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

گزارش کارآموزی مکانیک در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان

اختصاصی از فی گوو گزارش کارآموزی مکانیک در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

گزارش کارآموزی مکانیک در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان


گزارش کارآموزی مکانیک در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 94
فهرست مطالب:

 

 

 

 

عنوان                                                                                                                                صفحه

فصل اول: آشنایی با مکان کار آموزی...............................................................4

فصل دوم: ارزیابی بخش های کارآموزی..........................................................11

بخش اول: مقدمه ای درباره نفت....................................................................12

بخش دوم: تشکیل نفت ................................................................................14

بخش سوم: عملیات بهره برداری....................................................................17

بخش چهارم: نگهداری و تعمیرات....................................................................70

فصل سوم: نتایج و پیشنهادات.......................................................................94

 

 

فصل اول :

آشنایی با مکان کارآموزی

 

تاریخچه شرکت نفت ایران

سابقه اکتشاف نفت در مناطق نفت خیز جنوب ایران به سال 1287 خورشیدی (1908 میلادی) برمی‌گردد، در این سال در پی تلاش چندساله حفاران و کاوشگران نفت در مناطق شمال‌غرب و جنوب کشور، اولین چاه خاورمیانه با تولید اقتصادی، در میدان نفتون مسجدسلیمان حفر و در عمق 338 متری به نفت رسید.

بهره‌برداری از این چاه که با تولید 500 بشکه در روز عملاً از سال 1290 خورشیدی آغاز شد، سرآغاز فعالیت صنعت نفت ایران محسوب می‌شود.

پس از پیدایش نفت در مسجدسلیمان، عملیات کاوش برای کشف مخازن دیگر ادامه یافت و درپی آن حوزه‌های نفتخیز هفتگل (1306)، آغاجاری(1315)، اهواز(1337)، بینک (1328)، بی‌بی‌حکیمه (1340)، مارون و کرنج (1342) و پازسی و رگ‌سفید (1343) کشف و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مجموعه این میدانها با تمامی تاسیسات، کارخانجات و خطوطه لوله مورد نیاز تولید، فرآورش و انتقال نفت به پالایشگاههای داخلی و پایانه‌های صادراتی نفت خام، هم اکنون بخش عمده‌ای از مناطق نفتخیز جنوب از تشکیل می‌دهد.

تا قبل از دهه 50 فعالیت‌های مربوط به اکتشاف و تولید در شرکت سهامی اکتشاف و استخراج متمرکز بود و مرکز عملیات این شرکت که مسئولیت برنامه‌ریزی، تهیه منابع مالی، نحوه برداشت از مخازن و همچنین توسعه میدان‌ها و تاسیسات فنی را به عهده داشت، در مسجدسلیمان مستقر بود.

در آغاز دهه 50 به دلیل شتاب گرفتن روند فعالیت‌های تولید نفت و گاز و عملیات اکتشاف و حفاری، "شرکت خاص خدمات نفت ایران"(اسکو) به عنوان شرکت پیمانکار طرف قرارداد شرکت ملی نفت ایران، تشکیل و انجام تمامی فعالیت‌های اکتشافی، برنامه‌ریزی و اجرای عملیات حفاری، نصب و راه‌اندازی تاسیسات و خطوط لوله، مطالعه میدان‌ها و تهیه طرح پیشنهادی برنامه‌های توسعه و ازدیاد ظرفیت برداشت و نیز برآورد بودجه‌های ارزی و ریالی را به عهده گرفت.

در کنار این شرکت، شرکت عملیات غیر صنعتی نیز تمامی فعالیت‌های غیر صنعتی را از وظایف اصلی تولید در مراحل مختلف تفکیک ، عهده‌دار شد. با پیروزی انقلاب اسلامی و خلع ید از پیمانکاران خارجی مجموعه عملیات اکتشاف، حفاری و بهره‌برداری به کارکنان و مدیران ایران محول شد. همچنین مراکز راهبردی فعالیت‌های پشتیبانی نیز که این زمان در آبادان مستقربود، به اهواز منتقل گردید.

در گذر این تغییر، تولید بیش از 85 درصد نفت و صددرصد گاز و مایعات گازی، خوراک رسانی به پالایشگاه‌ها و شرکت ملی گاز ایران و همچنین تامین خوراک هیدروکربوری مجتمع‌های پتروشیمی به مدیریت مناطق نفتخیز واگذار شد.

مناطق نفتخیز جنوب اندکی زمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با وقوع جنگ تحمیلی، قدم به میدان آزمونی بزرگ نهاد، وجود تاسیساتی پراکنده و بی‌دفاع که برای فعالیت در زمان صلح طراحی و ساخته شده بودند، واقع شدن تاسیسات و مبادی صادراتی درمیانه یا خطوط مقدم جنگ و یا حداکثر در فاصله کمی از جبهه‌ها، بزودی تاسیسات و بندرگاههای نفتی این شرکت را به عنوان اهدافی بزرگ و استراتژیک برای حمله هوایی و زمینی دشمن مبدل ساخت که دراین راه حماسه 8 سال جنگ تاسیسات و استمرار تولید و صادرات نفت در زیر بمباران وحشیانه دشمن، نام مناطق نفتخیز جنوب ایران را جاودانه ساخته است.

نگاهی گذرا به افزایش واحدهای بهره‌برداری، کارخانه‌های گاز و گاز مایع، کارخانه‌های نمک‌زدایی ، پالایشگاههای گاز مایع و بویژه واحدهای جمع‌آوری، تقویت و تزریق گاز به عنوان پروژه‌های تازه و بدون سابقه قبلی و در راس آنها میدانهای نفتی و چاه‌های تولیدی، خاص مقایسه نسبت چاه‌های در مدار راس تولید به کل چاه‌ها در دو مقطع قبل و بعد از انقلاب ، این حقیقت را نشان می‌هد که مناطق نفتخیز جنوب نه تنها قادر به اجرای برنامه‌های فنی/تخصصی می‌باشد بلکه در امر تصحیح و توسعه این برنامه‌ها نیز با نگرشی ارزشی و متناسب با افزایش نیازهای مملکتی در مقطع بعد از انقلاب، بسیار موفق بوده است.

مکان کارآموزی

مکان کارآموزی شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان بود. در طول مدت زمان کارآموزی که حدود دو ماه به طول انجامید در کارخانه بهره برداری و کارگاه تعمیرات دوره کارآموزی خود را سپری کردم. برای آشنایی با عملیات بهره برداری که یکی از مهمترین بخش های صنعت نفت می باشد نیاز به گذراندن بخشی از مدت زمان کارآموزی خود در کارخانه بهره برداری لب سفید واقع در حدود 50 کیلومتری دزفول بودم . این کارخانه زیر نظر شرکت نفت مسجدسلیمان اداره می شود. کار در این کارخانه به صورت اقماری صورت می گیرد که به صورت یک هفته کار و یک هفته استراحت است. کارخانه بهره برداری لب سفید دارای یک ایستگاه تزریق گاز نیز بوده که بنا به دلایل و مشکلات فنی از سرویس خارج بود.

بخش دوم کارآموزی، خود را نیز در کارگاه مرکزی تعمیرات واقع در شهرستان مسجدسلیمان گذراندم.


دانلود با لینک مستقیم


گزارش کارآموزی مکانیک در شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.