در ساختار معده علی رغم اینکه غدد در ناحیه کاردیاک و پیلور با بخش فونودرس و بادی ، ساختار عمومی تقریباً یکسان دارند، یعنی مخاطی که داریم شامل یک سطح به نسبت صاف است هر چند گاستریت پیت ها وجود دارند و به عمق می روند و ایجاد غدد معدی را می کنند. پس در مخاط معده فقط ساختار غدد در آن تشکیل می شود ولی در روده ها علاوه بر غدد لوله ای منشعب و ساده، دارای برجستگی هایی مثل پرز و چین می شود. در معده چین وجود دارد اما فیزیولوژیک است و ساختاری نیست. منظور از چین فیزیولوژیک آن است که با ورود غذا به معده چین ها باز می شوند. پس در معده تنها غدد داریم و چین و پرز وجود ندارد اما در معده خصوصاً روده باریک چین و پرز داریم. اما در روده بزرگ استثنائاتی داریم.
روده باریک دارای 3 قسمت است:
- دئودنوم : cm25 – بخش عمده رتروپریتونئال است. دارای ساختار قوسی برای قرارگیری پانکراس
- ژژنوم :
- ایلئوم: از طریق دریچه ایلئوسکال به روده بزرگ باز می شود.
وظیفه روده باریک: هضم و جذب مواد غذایی –ترشحات اگزوکرین – ترشحات آندوکرین توسط سلول انتروآندوکرین.
در روده باریک از لحاظ ساختاری 4 لایه داریم: مخاط – زیر مخاط – عضلانی – سروز ( به جز بخش هایی مثل خلف دئودنوم که به دیواره شکم می چسبد آدونتیس است. اما بخش قدامی دئودنوم که مخاط دارد همان سروز را مدنظر می گیریم.
در روده ی باریک چین و پرز وجود دارد.
چین: برجستگی از زیر مخاط است که مخاط روی آن را می پوشاند. پس در ساختار چین هم مخاط و هم زیر مخاط شرکت دارد. این چین ها ساختاری ثابت اند و مثل روگای معده محو نمی شوند. به این چین ها، چین های ثابت یا پیلیکا سرکولاریس می گویند.
تعداد صفحات:13
با فرمت ورد و با قابلیت ویرایش
تحقیق بافت شناسی