
خورشید نزدیکترین ستاره به زمین در فاصلهی 30000 سال نوری از مرکز کهکشان راه شیری و در یکی از بازوهای آن قرار دارد و در جهت ساعتگرد تقریباً در هر 225 میلیون سال یکبار به دور کهکشان میگردد (سال کیهانی) و در عمر 6/4 میلیارد سالهی خود تا کنون حدود دو بار حول مرکز کهکشان چرخیده است.انسانهای باستان نامهای مختلفی به خورشید دادهاند، از جمله مصریان خورشید را آمون (رَع)، یونانیان فوبوس آپولون و ایرانیان هور یا خور نامیدهاند. نزدیکترین ستاره به ما بعد از خورشید، پروکسیمای قنطورس است که فاصلهی آن تا خورشید 370.000 بار بیشتر از فاصلهی زمین تا خورشید است. مطالعهی خورشید از این نظر برای ما اهمیت دارد که الف) خورشید منبع تمام نشدنی انرژی (نیرو)، تقریباً بدون آلودگی برای زمان حال و آینده است. ب) خورشید نزدیکترین ستارهای است که میتوانیم اطلاعات دقیق و فراوانی را که از مطالعهی آن به دست میآوریم.
گرما و نور خورشید حدود پنج میلیارد سال است که بر زمین میتابد و به همین مدت نیز تابیدن آن ادامه خواهد داشت، از این رو همهی موجودات زندهی زمین حیات خود را به این ستاره مدیون هستند. سوختهایی همچون زغال سنگ، نفت و گاز بقایای گیاهان و جانورانی هستند که میلیونها سال پیش با زندگی و رشد در گرمای خورشید، انرژی خورشید را در خود ذخیره کردهاند و امروزه ما از این انرژی نهفته استفاده میکنیم. نیروهای باد، آب، اثرهای مکانیکی خورشید روی جو و اقیانوسها، دریاها و رودخانههای زمین میباشد.
تولد خورشید
خورشید چگونه زاده شد؟ دانشمندان معتقدند که حدود پنج میلیارد سال پیش ابر عظیمی از غبار و گاز در گوشهای از جهان میچرخیده است. با شروع انقباض ابر و نیز نیروی جاذبهی خود ابر، ادامهی انقباض، دمای ابر بیشتر شده و سرانجام تحت فشار لایههای خارجی دمای مرکز آن به عنوان خورشید زیاد شده است.
شامل 8 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله درباره خورشید