فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق - انرژی اتمی

اختصاصی از فی گوو تحقیق - انرژی اتمی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق - انرژی اتمی


تحقیق - انرژی اتمی

لینک دانلود "  MIMI file " پایین همین صفحه 

 

تعداد صفحات " 58  "

فرمت فایل : "  word   "

 

فهرست مطالب :

مقدمه ......................................... 1

چکیده ......................................... 3

فصل اول : شناخت انرژی اتمی ..................... 4

تعریف انرژی ................................... 5

دسته بندی انرژی ها ............................ 5

انرژی اتمی و اهمیت آن ........................... 6

اورانیوم ...................................... 8

غنی سازی اورانیوم ............................. 10

فصل دوم : تولید انرژی اتمی .................... 12

شکافت هسته به وسیله نوترون ................... 13

همجوشی هسته اتم ................................ 17

رابطه انیشتین ................................. 19

فصل سوم : راکتورهای اتمی ...................... 20

ساختمان راکتور ............................... 21

سوخت راکتور .................................. 21

مواد کند کننده نوترون ........................ 23

خنک کننده ها ................................. 24

انواع راکتور.................................. 26

آب سنگین در راکتور............................. 27

فصل چهارم : موارد استفاده انرژی اتمی .......... 30

تولید برق .................................... 31

انرژی اتمی در پزشکی ........................... 32

انرژی اتمی در صنعت ............................ 36

انرژی اتمی در کشاورزی ......................... 39

فصل پنجم : مزایا و مضرات انرژی اتمی ........... 40

بمب اتمی ....................................... 42

فصل ششم : سازمان های اتمی ..................... 48

انرژی اتمی در ایران ........................... 49

آژانس بین المللی اتمی ........................... 51

ارجاعات ...................................... 52

فهرست منابع .................................. 54

 

بخشی از  فایل  :

مقدمه

امروزه مردم دنیای بزرگ ما ، بزرگترین دوران رشد و تکامل خود را در تمامی زمینه ها تجربه می کنند . در گذشته سرعت گسترش و پیشرفت در علوم و فنون مختلف چون امروز نبوده است . اکنون انسان باشتاب روز افزون به سوی دنیایی بهتر و زندگی توأم با آسایش بیشتر پیش می رود . صرف نظر از مشکلات و معضلات جانبی ناشی از توسعه بی رویه و نامناسب در برخی جهات ، به طور کلی می توان گفت پیشرفت علوم باعث ارتقاء سطح زندگی ، معیشت و آسایش بشر امروزی شده است بشر پیشرفته کنونی ، به افق های دوردست چشم دوخته و پس از تسخیر ماه می رود تا به کرات دیگر و فضای لایتناهی دست یابد پیشرفت و تعالی بشر امروز ، بی شک مرهون تلاش بی وقفه دانشمندان علوم مختلف بوده است .

بنابراین مادر دنیای امروز نیازمند به جایگزینی انرژی هسته ای با سوخت های فسیلی هستیم و این حق پیشرفت ، از آن ماست . جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای امضا کننده ی معاهده ی منع تکثیر و گسترش سلاح های هسته‌ای، همواره بر حق خود جهت برخورداری از دانش و فناوری مسالمت آمیز هسته ای ، بر اساس موافقت نامه های جهانی تأکید کرده و استفاده از آن را حق مسلم خود می‌داند .

در این تحقیق سعی شده اشاره ای هر چند اندک به مزایای این نیروی عظیم و روش بهره‌برداری و استفاده از آن بشود . بنابر این هدف اینجانب از انجام این تحقیق آشنایی با انرژی اتمی بوده است .

ضمناً از تمامی کسانی که روح تحقیق و پژوهش را در دانش آموزان پرورش می‌دهند، صمیمانه تشکر می کنم . چون یقین دارم حتی این تحقیق های کوچک در آینده، زمینه ساز تحقیق ها و پژوهش های بسیار بزرگ تر شده و گامی جهت پیشرفت مردم عزیز خواهد شد .

چکیده

در حال حاضر ، انرژی اتمی بهترین سوخت جهان به شمار می رود که از دو راه شکافت هسته ای و همجوشی هسته ای می توان آن را تولید و از انرژی آن استفاده کرد . در روش شکافت هسته ای که کاملاً در راکتور اتمی انجام می گیرد ، اورانیوم سوخت اصلی است و از آن برای به کار انداختن راکتور استفاده می شود . در این روش یک نوترون به هسته اورانیوم 235 که مقدار آن در سنگ اورانیوم 07/0 درصد است، برخورد کرده ، باعث تقسیم شدن آن می شود و دو نوترون جدید هم به وجود می آید این دو نوترون جدید خود به دو هسته دیگر برخورد کرده و به همین ترتیب هسته های زیادی شکافته می شوند و انرژی فراوانی را تولید می کنند . در همجوشی هسته ای دقیقاً عکس این عمل رخ می دهد . یعنی دو هسته کوچک به یک هسته بزرگتر تبدیل شده و به همراه نوترون مقدار بسیار عظیمی انرژی تولید می کند . البته این عمل هنوز در روی زمین به طور کامل انجام نگرفته است . زیرا امکان پذیر نمی باشد .

از انرژی بدست آمده در روش های بالا می توان برای تولید برق استفاده کرد همچنین انرژی اتمی در پزشکی ، صنعت و کشاورزی استفاده های فراوانی دارد .

انرژی اتمی حدود 30 سال است که وارد ایران شده و هم اکنون بخش کوچکی از تولید برق کشور را به خود اختصاص داده است .

تعریف انرژی

هر نوع حرکت و پویایی چه در موجود زنده و چه غیر زنده نیاز به یک عامل اولیه برای شروع و همچنین ادامه کار خود دارد . این عامل حرکت و پویایی را انرژی می نامیم . انرژی عبارت است از توانایی انجام کار به زبان دیگر برای انجام هر کاری نیاز به انرژی است . بنابراین هر نوع حرکت و جنبشی برای آن که انجام شود . نیاز به انرژی دارد. (1)

دسته بندی انرژی ها: نوعی تقسیم بندی انرژی به این شکل است که تمام انرژی‌ها را در دو گروه انرژی های نهفته در ماده (مانند انرژی سوخت های فسیلی و انرژی اتمی) و انرژی مکانیکی تقسیم بندی می کنند .

نوع دیگر تقسیم بندی بر حسب دائمی بودن (تجدید پذیر مانند انرژی باد) و غیر دائمی بودن (تجدید ناپذیر بودن مانند انرژی اتمی ناشی از اورانیوم) بودن انرژی هاست.(2)

انرژی اتمی و اهمیت آن

انرژی اتمی از جمله انرژی های تجدید ناپذیر است و از جمله انرژی های نهفته در ماده می باشد . این انرژی از یک واکنش اتمی ناشی می شود . یعنی فعل و انفعالات درون اتم های سوخت اتمی باعث تولید آن می شود . در فرآیند تولید انرژی اتمی ، اتم های سوخت اتمی ، که غالباً فلز اورانیوم است ، متلاشی می شوند . ماده‌ی اورانیوم که مهم ترین سوخت برای بدست آوردن انرژی اتمی است ، به مقدار نسبتاً زیاد در پوسته زمین وجود دارد . تا سال 1960 نفت و زغال سنگ تنها منابع انرژی جهان به شمار می رفتند . ولی از آن سال به بعد انرژی اتمی نیز قسمتی از انرژی مورد نیاز بشر را تأمین می کند . با کشف منابع جدید اورانیوم در پوسته زمین رفته رفته تعداد نیروگاه هایی که از اورانیوم به عنوان سوخت اتمی استفاده و برق تولید می کنند افزایش یافت.(3)  

از همان ابتدای استخراج نفت برای مصرف بشر ، روز به روز به مقدار مصرف آن افزوده می شد . و متخصصان همواره نگران آن بودند که در آینده نه چندان دور روزی خواهد رسید که منابع زیر زمینی نفت به پایان خواهد رسید . هنوز هم این نگرانی ها وجود دارد . از همان زمان ، این نگرانیها دانشمندان را بر یافتن راه های جدید برای تولید انرژی از منابع انرژی دیگر ترغیب نموده است . استفاده از انرژی اتمی ناشی از این نوع بینش دانشمندان نسبت به آینده سوخت های فسیلی بوده است .

دانشمندان دریافته اند که منشأ تمام انرژی های مورد استفاده بشر حاصل از انرژی تشعشعات نورانی خورشید است . اما نکته بسیار جالب اینکه منشأ خود انرژی خورشیدی ، انرژی اتمی یا انرژی حاصل از همجوشی اتم هاست . بنابر این انرژی اتمی ریشه و منشأ تمام انرژی جهان هستی است . از ابتدای قرن بیستم که دانشمندان به انرژی  عظیمی که در اتم برخی فلزات سنگین مثل اورانیوم و پلوتونیم وجود دارد ، پی بردند . تحقیقات فراوانی به منظور یافتن روش های مناسب به منظور استفاده از این انرژی عظیم توسط دانشمندان کشورهای پیشرفته انجام شده است . این تحقیقات در سال 1956 به ایجاد اولین نیروگاه اتمی دنیا در آمریکا منجر شد و عملاً از سال 1960 میلادی استفاده از انرژی اتمی به جای سوخت های فسیلی به تدریج در حال شکل گیری است.(4)

هم اکنون کشورهای صنعتی که بخش عمده انرژی دنیا را مصرف می کنند استفاده از انرژی اتمی به عنوان سوخت اصلی برای نیروگاه های برق را انتخاب نموده و تلاش زیادی برای افزایش میزان تولید برق از طریق انرژی اتمی انجام می دهند . چیزی که باعث شده انرژی اتمی بیش از دیگر انرژی های نو مورد توجه قرار بگیرد ، آن است که انرژی های نو هر یک به دلیل خاصی قادر به برآوردن نیازهای انرژی بشر امروزی که به طور فزاینده ای در حال رشد است ، نمی باشد . در مقابل ، انرژی اتمی نسبت به دیگر انرژی های نو از مزایای ویژه ای برخوردار است . و از همه مهمتر آن که این انرژی به صرفه اقتصادی است .

بنابر این انرژی اتمی با آن که از نظر بسیاری از مردم ، انرژی خطر ناکی برای محیط زیست به شمار می رود ، اما عملاً توسعه روز افزون و شتابانی داشته است . به طوری که بسیاری از کشورهای جهان سوم نیز در آستانه استفاده از این انرژی برای تولید برق قرار گرفته اند .

از آن جا که ساختن نیروگاه اتمی به دانش و تکنولوژی بسیار پیشرفته نیاز دارد، کشورهای پیشرفته توانسته اند با مراقبت شدید و وضع مقررات سخت ، جلوی ورود تکنولوژی و طرز ساخت نیروگاه های اتمی به کشورهای کمتر توسعه یافته را تا حدودی بگیرند ، اما به طور کامل موفق نبوده اند .

ما باید به گونه ای تدریجی استفاده از انرژی سوخت های فسیلی را با منابع انرژی دیگر جایگزین کنیم ، چرا که با اتمام منابع سوخت های فسیلی باید بلا فاصله قدرت استفاده از انرژی های دیگر را داشته باشیم . و از آن جا که دستیابی به منابع انرژی های دیگر به زمان طولانی بستگی دارد ، به ناچار باید از حالا تلاش گسترده ای را آغاز کنیم تا در دهه های آینده دچار کمبود انرژی در کشور نشویم. با این استدلال برنامه ریزی جهت استفاده از انرژی اتمی را می توان لازم و ضروری دانست.(5)‌

اورانیوم

قبل از آن که به معرفی اورانیوم بپردازیم ، بهتر است کمی خود اتم را توضیح دهیم و آن را بشناسیم . هر عنصری از ذرات بسیار ریزی که ما آن ها را اتم می‌نامیم ، ساخته شده است . اتم ها به حدی کوچک هستند که با هیچ دستگاهی نمی توان آن ها را دید . اورانیوم و پلوتونیم نیز که هر دو فلز هستند ، از ذرات بسیار ریز اتم درست شده اند . دانشمندان کشف کرده اند که یک اتم خود از چند ذره ریز تر تشکیل شده است . ممکن است یک اتم ، 1 ،2، 3، ...،6 یا 7 لایه داشته باشد در مرکز این چند لایه یک ذره دیگر وجود دارد که نسبت به خود اتم بسیار ریزتر است این ذره را هسته ی اتم می گویند .


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق - انرژی اتمی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.