لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه65
فهرست مطالب
اهمیت موز به عنوان یک محصول غذایی رده بندی قدیم موز وقوع جهش در موزهای محلی ایران نیاز اقلیمی موز اسیدیته خاک انتخاب محل کشت نیاز آبی
موز میوهای است که در ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد در میآید. و برگهای آن بسیار پهن و گاهی تا 2 متر میرسد. موز از قبل در هندوستان کشت میشده است در سال 1483 پرتغالیها موز را در سواحل جزایر قناری بردند و سپس به وسیلة میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا در تمام مناطق گرمسیر دنیا کشت میشد.
وقتی از درخت میچینند سبز است و به مناطق مختلف میفرستند و در آنجا به وسیله گرما رنگ آن تغییر مییابد و زرد میشود. و باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکههای سیاه وجود داشته باشد. چون موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است.
چند خصوصیات آن عبارتند از: 1ـ درمان کننده اسهال خونی است، 2ـ داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است، 3ـ ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه میباشد، 4ـ برای درمان و سوختگی مفید است، 5ـ در تعادل سیستم اعصاب و … ولی زیاد خوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گاز معده میکند.
دورة جدید ورود موز به ایران
اولین اقدام جهت حمل ریزومهای موز از هند در سال 1319 توسط مرحوم صمصامالملک صورت گرفت که این ریزومها در ایستگاه تیس چابهار کاشته شدند. تا قبل از سال 1334 کاشت واریتههای
تحقیق در مورد موز