این تحقیق دارای 59 صفحه می باشد. نوع فایل: word.
تحقیق حاضر قصد دارد به مطالعة ساختار شناسانة روایت در مجموعه داستان «یکی بود و یکی نبود»، نوشتة سید محمد علی جمالزاده، بپردازد. جمالزاده، پدر داستاننویسی معاصر ایران محسوب میشود و مجموعه، تأثیر بسیاری بر شکلگیری و گسترش داستان کوتاهنویسی به شیوة غربی داشت ومطالعة آن، چه از خطر تأثیر پذیری از داستانهای کهن ایران، چه منظوم و چه منشور، و چه از نظر اثرگذاری بر آثار داستانی پس از خود مفید است این نکته که نخستین داستانهای کوتاه فارسی، چگونه روایت شدهاند، ما را در درک بهتر ادبیات داستانی معاصر یاری میکند.
تحقیق حاضر به نه فصل تقسیم شده است. فصل اول به بررسی و نقد نظریات روایت شناسانة معروف پرداخته است. اندیشههای کسانی مثل ارسطو، کلودلوی استروس و فردنیان دوسوسور و کارهای روایت شناسانی مثل ولادیمیرپروپ و میک بال در این فصل معرفی شدهاند.
فصل دوم به بررسی مجموعه داستان «یکی بود و یکی نبود» و نقد آن اختصاص یافته است و در آن سعی شده است این کتاب با نگاهی ساختار گرایانه و نه صرفاً مفهومی، بررسی شود کلیاتی دربارة روایت و ساختار آن در داستانهای مجموعه نیز آورده شده است.
از فصل سوم تا فصل هشتم که مهمترین بخش تحقیق محسوب میشود، به بررسی داستانهای مجموعة «یکی بود و یکی نبود»، از دیدگاه روایت شناسی ساختار گرایانه اختصاص دارد. این مجموعه حاوی شش داستان کوتاه به نامهای «فارسی شکر است»، «رجل سیاسی»، «دوستی خاله خرسه»، «درد دل ملا قربانعلی»، «بیله دیگ بیله چقندر» و «ویلانالدوله» است این داستانها هر کدام در فصلی جداگانه مورد بررسی قرار گرفتهاند.
مطالعة ساختار شناسانة روایت در مجموعه داستان «یکی بود و یکی نبود»