
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:44
فهرست مطالب
مقدمه
رژیم غذایی پرپروتئین و پوکی استخوان
تمایلات جنسی در مردان مسن
کمبود اسید فولیک و پارکینسون
کمبود اسید فولیک و پارکینسون
رژیم غذایی پرپروتئین و پوکی استخوان
چرا تغذیه در دوران سالمندی اهمیت دارد؟
در تغذیه اصولگرا باشید
دشمنان تغذیهای سالمندان
اصول برنامهریزی غذایی
گروههای غذایی
آب و مایعات
شرح گروههای غذایی هرم سالمندان
گروه نان و غلات
اهمیت غذایی گروه نان و غلات
مواد غذایی گروه نان و غلات
گروه سبزیها
اهمیت غذای گروه سبزیها
مواد غذایی گروه سبزیها
گروه میوهها
اهمیت غذایی این گروه
نکات مهم در استفاده از گروه میوهها
گروه شیر و لبنیات
اهمیت غذایی این گروه
نکات مهم مورد استفاده از گروه شیر
گروه گوشت، ماکیان، ماهی، حبوبات، تخممرغ و آجیل
اهمیت غذایی گروه گوشت و جایگزینهای آن
نکات مهم در استفاده از گروه گوشت و جانشینهای آن
گروه متفرقه
- کاهش متابولیسم پایه:
- افزایش توده چربی:
- کاهش توده عضلانی:
- کاهش حواس پنج گانه:
- اختلالات دهان و دندان:
- تغییرات گوارشی:
- اختلالات قلبی – عروقی:
نیازهای تغذیه ای سالمندان:
انرژی:
2-پروتئین
3-کربوهیدرات
4-چربی
5- ویتامینها و مواد معدنی
- ویتامین D:
منابع
با توجه به پیشرفتهای علم پزشکی و بهداشتی متوسط عمر انسان افزایش یافته و در کشورهای پیشرفته، این میزان افزایش بیشتر است.
پیرشدن و سالخوردگی با کاهش تدریجی فعالیتهای فیزیکی و افزایش بیماریهای مزمن همراه میشود و به نظر میرسد که بهبود
تغذیه تا حد زیادی قادر است از این مشکلات پیشگیری کند و یا آنها را تخفیف دهد.
به همین دلیل یکی از مسائل مهم سالمندان، مسائل پزشکی و بهداشتی از جمله وضعیت تغذیه آنهاست.
با افزایش سن، نیاز آنها به انرژی کاهش یافته و تمایل به مصرف غذا کمتر میشود. در این حال اگر انتخاب غذا درست صورت نگیرد، میزان دریافت مواد مغذی ضروری در آنها پایینتر از حد مطلوب خواهد بود.
در این بحث به بررسی بعضی از مشکلات تغذیهای سالمندان و نیز نیازهای تغذیه آنها خواهیم پرداخت.
عوامل مؤثر در ایجاد مشکلات تغذیهای سالمندان
1 ـ عوامل جسمانی: مانند کاهش کل انرژی مورد نیاز، بیماریهای مزمن، بیاشتهایی، تغییر حس چشایی، خرابی دندانها، بیتحرکی، ناتوانی جسمی، مشکلات گوارشی، تداخلات دارویی و یا تداخل غذا و داروها
2ـ مشکلات روحی و روانی: افسردگی، تنهایی، از دست دادن همسر
3 ـ مشکلات اقتصادی: درآمد کم، کمبود امکانات برای تهیه و طبخ غذای مناسب و زندگی در آسایشگاه
به طورکلی سالمندان عزیز باید اصول کلی زیر را مد نظر داشته باشند:
1 ـ مراجعه به موقع به پزشک و متخصص تغذیه جهت بررسی وضعیت سلامت و تغذیه و پیروی از یک برنامه غذایی صحیح
2 ـ توجه و رسیدگی مناسب به بهداشت دهان و دندان
3 ـ مصرف 6 ـ 5 لیوان آب در روز
4 ـ استفاده از تمام گروههای غذایی و ایجاد تنوع غذایی در برنامه روزانه
5 ـ مصرف مقادیر کافی میوه جات و سبزیجات
6 ـ استفاده از نانهای سبوسدار
7 ـ محدود کردن مصرف غذاهای چرب و شیرینیها
8 ـ مصرف کافی لبنیات مثل شیر و ماست
9 ـ سالمندانی که دچار بی خوابی هستند از مصرف قهوه و چای در بعدازظهر و شب خودداری کنند و یک فنجان شیر گرم قبل از خواب مصرف کنند.
10 ـ از مصرف چای تا 2 ساعت بعد از غذا اجتناب کرده و در صورت امکان از لیموترش تازه در کنار غذا جهت جذب بهتر آهن غذا استفاده کنند.
11 ـ قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت نیم ساعت در روز و استفاده از لباسهای رنگ روشن.
12 ـ به کلیه سالمندان محترم توصیه میشود با توجه به شرایط بدنی خود، نرمش و تحرک روزانه را هر چند کم آغاز کنند. حتی 20 دقیقه پیادهروی سبک در هوای آزاد میتواند در ایجاد نشاط و سلامت سالمندان بسیار مؤثر واقع شود و برای انجام فعالیتهای سنگین هم بهتر است ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
تحقیق در مورد تغذیه سالمندان