مقاله در مورد : زرشک ، با فرمت ورد 25 صفحه
قسمتی از متن و عناوین :
مقدمه
زرشک از جمله درختچه های مقاومی است که قابلیت رشد و تولید در زمینهای کم بهره با آب شور را داراست و توجه بیشتر به آن، ضمن بالا بردن ظرفیت تولید محصولات کشاورزی، در حفاظت از خاک منطقه نیز می تواند موثر باشد. مصرف زرشک به صورت تازه خوری به دلیل مزه ترش آن معمول نیست، با تهیه فراورده های متنوع نظیر مربا، مارمالاد، آبمیوه، نوشابه، سس، ژله و... از زرشک ضمن جذب تولید مازاد بر مصرف و ایجاد ارزش افزوده، می توان آنها را هم به نام ایران به بازارهای بین المللی معرفی نمود.
زرشک گیاهی بومی ایران است و نوع بی دانه آن برای نواحی جنوب خراسان به خصوص قاین و بیرجند شهرتی ایجاد کرده است.
در بعضی منابع در مورد پیشینه تاریخی زرشک و مبدا آن این طور آمده است که اولین بار شخصی به نام جعفر، کشت و تولید زرشک بی دانه را در روستای افین از بخش زیرکوه شهرستان قاین بنیان گذاشته است. گفته می شود وی در زمان ترکمن تازی به اسارت ترکمنها درآمده، ولی ضمن فرار از اسارت، در مسیر بازگشت درختچه های زرشک بی دانه را مشاهده نموده و پاجوش آن را به روستای خود منتقل کرده و کشت نموده است. بدین ترتیب به نظر می رسد، نخستین محل پرورش زرشک بی دانه روستای افین باشد که دارای قدمت تاریخی است. احتمالا وی این نوع زرشک را در منطقه شیروان در شمال خراسان مشاهده نموده است.(10)
تیره زرشک Berberidaceae
جنس زرشک
گونه های زرشک
زرشک زالزالکیBerberis crataegina DC.1810
پراکنش:
زرشک زرافشانیBerberis integerrima bunge,(1843)
پراکنش:
زرشک خراسانیBerberis khorasanica
پراکنش:
زرشک راست خوشهBerberis orthobotrys
پراکنش:
زرشک معمولیL. Berberis vulgaris
پراکنش:
زرشک ژاپنیvar.atropurpurea Berberis thunbergii
زرشکهای زینتی و کاربرد آنها در فضای سبز
گونه های زینتی زرشک در باغ های گیاه شناسی ایران
باغ گیاه شناسی ملی ایران
باغ گیاه شناسی نوشهر
ترکیبات شیمیایی :
اشکال زرشک
مصارف غذایی زرشک
مصارف دارویی زرشک
- برگ و میوه زرشک
- پوست ساقه و ریشه زرشک
کاربرد زرشک در درمان سایر بیماری ها در ایران
سایر مصارف و کاربردها
نیازهای اکولوژیکی زرشک
روش های تکثیر
آفات زرشک
بیماری های زرشک
روش های برداشت
فرآوری زرشک
روش سنتی
7-3- 1 – 1 شرایط بهینه جایگاه خشک کردن
منابع
مقاله در مورد : زرشک