فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی

اختصاصی از فی گوو دانلود مقاله دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی


دانلود مقاله دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی

 

مشخصات این فایل
عنوان: دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 13

این مقاله درمورد دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی می خوانید .

میکروارگانیسم ها در خدمت تصفیه ی فاضلاب ها و محیط زیست
یکی از عمده ترین فواید میکروارگانیسم ها انهدام مواد خطرناک و نامطلوب آب ها به ویژه آب هایی که مصرف خانگی دارند می باشد . در فاضلاب ها مواد زاید سطح زمین ، مدفوعات انسان و سایر مواد زاید خانگی و صنعتی وجود دارند . مواد غیر محلول و جامد و ترکیبات آلی محلول این منابع موجب بوی نامطبوع فاضلاب می شود . خطر بالقوه ی فاضلاب در راه یافتن به آب های جاری اصولاً مربوط به پاتوژن هایی است که با مدفوع انسان به فاضلاب می رسند . توسعه ی تکنولوژی که مانع استفاده ی انسان از آشامیدن آب های پاتوژن دار است ، موجب رشد و پیشرفت اقتصاد و صنعت در جوامع پیشرفته شده است . در کشورهای در حال توسعه که آب های آشامیدنی و فاضلاب ها معمولاً خارج از کنترل اند ، مخاطرات عمده ای را در پی دارند . بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 1980 میلادی روزانه دست کم سی هزار نفر از مردم این ممالک بر اثر رعایت نکردن موارد بهداشتی در مصرف آبهای آشامیدنی تلف شده اند .  [4]
* کاربرد میکروارگانیسم ها در صنعت تصفیه ی فاضلاب ها
الف) نقش قارچ ها در تصفیه ی فاضلاب
توانایی قارچ ها در تجزیه ی ترکیبات آلی فاضلاب می تواند به اندازه ی توانایی باکتری ها باشد ، اما اگر به صورت جمعیت های غالب میکروبی فاضلاب در آیند نامطلوب است . دیواره ی خارجی قارچ ها بر خلاف دیواره ی باکتری ها سست است و به سادگی پاره و از هم گسیخته می شود . این  نقص می تواند موجب انسداد صافی ها شود و شرایط بی هوازی را برقرار سازد . PH فاضلاب در کنترل مقدار و انواع قارچ های موجود اهمیت فراوان دارد . مثلاً غالبیت ژئوتریکوم کاندیدوم ممکن است معادل PH  پنج یا کمتر باشد .
ب) نقش جلبک ها در فاضلاب
هر چند جلبک ها را می توان به صورت پوششی در لایه های فوقانی صافی مشاهده کرد ، اما نقش آنها در فرآیند تصفیه اندک بوده و حتی ممکن است کارایی صافی را نیز کاهش دهند . در حوضچه های کوچک که مدت نگهداری فاضلاب در آنها حدوداً به یک هفته می رسد ، جلبک ها با فرآیند فتوسنتز ، اکسیژن کافی در اختیار باکتری ها قرار می دهند و در مقابل از باکتری ها دی اکسید کربن و ترکیبات آلی و غیر آلی را در یافت می کنند . در این جاPH  نیز عامل مهمی است . برای مثال  می توان به جلبک غالب سلناستروم  [5]  در فاضلاب حاصل از کارخانه ی لبنیات سازی که با داشتن گونه های استرپتوکوکوس لاکتیس دلاکتر باسیلوس تا حدودی اسیدی است ( PH=5/8 ) اشاره کرد .
پ) تولید متان و تصفیه فاضلاب
تولید متان در دمای بالا به وسیله ی کشت های مخلوط نامعین ، یکی از مشخصات هضم بی هوازی لجن باقی مانده درسیستم تصفیه فاضلاب شهری می باشد . ارزش متان به عنوان سوختی که می تواند در وسایل موجود استفاده شود و یا ذخیره شده و سپس منتقل شود ،‌ باعث انجام تحقیقات قابل ملاحظه ای شده است . برای مثال تولید متان از میگزوباکترآوتوتروفیکوس استفاده می کنند .

* کاربرد میکروارگانیسم ها در پاک سازی محیط زیست
الف) نقش میکروب ها در تامین اکسیژن جوّ کنونی زمین
بخشی از اکسیژن را که روزانه در فرآیند تنفس موجودات زنده متنوع به مصرف می رسد ، گیاهان آلی با عمل فتوسنتز خود جبران می کنند و تامین بخش دیگر آن به عهده ی میکروب ها می باشد .
ب) استفاده از باکتری ها در استخراج معادن و پاکسازی محیط
شرکت های بهره برداری از معادن از باکتری ها برای تخلیص کردن عنصر مورد نظر از سنگ معدن هایی که عیار پایین دارند ، استفاده می کنند . این سنگ معدن ها که مقدار کمی از عنصر مورد نظر را در خود جای داده اند حاوی گوگردند . باکتری های شیمیواتوتروف می توانند گوگرد را به ترکیبات محلول تبدیل کنند . سنگ معدن را با آب شستشو می دهند . آب ،‌ ترکیبات محلول گوگردی را می شوید و از سنگ معدن جدا می کند . آن چه باقی می ماند ، ‌عنصر مورد نظر است . از این روش برای استخراج  مس و اورانیوم نیز استفاده می شود .
بعضی از باکتریها می توانند مواد آلی مختلفی را متابولیزه ( تجزیه ی نفت ) کنند . از این باکتری ها برای پاکسازی آلودگی های نفتی و شیمیایی استفاده می کنند . برای پاکسازی لکه های نفتی ، از پودرهایی که حاوی باکتری های متابولیزه کننده ی نفت اند استفاده می شود .

 میکروارگانیسم های مورد استفاده در صنعت نفت و سوخت
 تجزیه ی بیولوژیکی نفت
به طور کلی میکروارگانیسم های نفت را از چندین جهت مورد بررسی قرار می دهند . یکی از لحاظ منافع و دیگری از لحاظ ضررهای آن . رشد میکروارگانیسم های نفت هم می تواند مفید واقع شود و هم مضر . از این میکروارگانیسم ها برای به دست آوردن محصولات نفتی استفاده می شود و از طرف دیگر گاهی فعالیت آن ها باعث گرفتگی و خوردگی مخازن می شود . به طور کلی از میکروارگانیسم های نفت در چند مورد استفاده می شود :‌
1)     استفاده از آن ها برای از بین بردن آلودگی نفتی .
2)     پی بردن به چاه های نفت با توجه به مطالعه ی پیرامون میکروارگانیسم های تجزیه کننده ی نفت در خاک
3)     تهیه ی محصولات نفتی .
4)     تهیه ی پروتئین از نفت .
5)     افزایش استخراج نفت
کاربرد میکرو ارگانیسم ها درتهیه ی آنتی بیوتیک ها
 تعریف آنتی بیوتیک ها
آنتی بیوتیک نوعی ماده ی آلی ( شیمیایی ) است که به وسیله ی یک نوع میکرو ارگانیسم تولید می گردد که به طور اختصاصی حتی با غلظت کم هم باعث مرگ نوع دیگری از میکرو ارگانیسم ها می گردد . حتی اغلب دانشمندان عقیده دارند که می توان این نام را به مواد ضد میکروبی که به وسیله ی گیاهان عالی تولید می گردد نیز تعمیم داد .
البته خود میکرو ارگانیسم ها به مرور زمان پادزهری تولید نموده و در مقابل آنتی بیوتیک ها مقاوم می شوند ، از این رو در مصرف و کاربرد آنتی بیوتیک ها باید دقت زیادی نمود . آنتی بیوتیک در اصل به هر فرآورده ی میکروبی  که در غلظت های اندک قادر به جلوگیری از رشد یا انهدام سایر میکرو ارگانیسم ها باشد اطلاق می شود . مفهوم مترتب بر این واژه که در دهه ی 1940 میلادی به وسیله ی واکسمن  [9] وضع شد به سهولت مرز مشخص دارویی تازه

بخشی از فهرست مطالب مقاله دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی

پروتئین های پستانداران
انسولین انسانی
میکروارگانیسم ها در خدمت پزشکی و دارو سازی
* کاربرد میکروارگانیسم ها در پزشکی و داروسازی
سنجش حیاتی به وسیله ی میکروب ها
استفاده از میکروب ها در مبارزه ی غیر مستقیم با سرطان
* میکروارگانیسم ها در خدمت کشاورزی
* کاربرد میکروارگانیسم ها در کشاورزی
ب) حشره کش های قارچی
میکروارگانیسم ها در خدمت تصفیه ی فاضلاب ها و محیط زیست
* کاربرد میکروارگانیسم ها در صنعت تصفیه ی فاضلاب ها
) نقش قارچ ها در تصفیه ی فاضلاب
ب) نقش جلبک ها در فاضلاب
پ) تولید متان و تصفیه فاضلاب
* کاربرد میکروارگانیسم ها در پاک سازی محیط زیست
ب) استفاده از باکتری ها در استخراج معادن و پاکسازی محیط
* میکروارگانیسم های مورد استفاده در صنعت نفت و سوخت
کاربرد میکرو ارگانیسم ها درتهیه ی آنتی بیوتیک ها
* نحوه ی استفاده از آنتی بیوتیک ها
راهنمایی هایی برای استفاده از همه ی آنتی بیوتیک ها :
* خطرات ناشی از مصرف بی جا و بی مطالعه ی آنتی بیوتیک ها

 

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله دستاورد های عملی مهندسی ژنتیک در بیوتکنولوژی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.