فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد آشنایی با برخی قابلیتهای سیستم عامل linux

اختصاصی از فی گوو تحقیق در مورد آشنایی با برخی قابلیتهای سیستم عامل linux دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق در مورد آشنایی با برخی قابلیتهای سیستم عامل linux


تحقیق در مورد آشنایی با برخی قابلیتهای سیستم عامل linux

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه34

فهرست مطالب

معرفی انواع سیستم فایل در لینوکس و یونیکس و ویندوز

 

انواع سیستم‌های فایل در ویندوز

 

انواع سیستم‌های فایل در یونیکس و لینوکس

 

سیستم فایل یا درخت؟

 



 

پارتیشن‌ها

 

بخش‌های درخت سیستم فایل

 

اصول اولیه سطوح دسترسی فایل در یونیکس و لینوکس

 

مهمترین ابزار مدیریتی لینوکس برنامه ای به نام webmin :

 

مقایسه سرورهای لینوکس و ویندوز

 

تعاریف پایه و نکات کاربردی در لینوکس و یونیکس

 

در ابتدای کاربا سیستمهای عاملهای یونیکس بیس مثل لینوکس نکات مهمی وجود دارد که دانستن آنها به هر کاربر در امر آشناشدن با این سیستم عامل و فهمیدن مفاهیم پایه آن کمک میکند . در این مقاله تصمیم دارم تعدادی از این مفاهیم را بصورت خلاصه برشمرده و شما را با آنها آشنا نمایم :

 

1- فرامین و دستورات در محیط سیستم عاملهای گنو / لینوکس به بزرگی و کوچکی حروف حساس یا باصطلاح case sesitive‌ میباشند ، این بدان معناست که کلماتی چون  Mozilla, MOZILLA, mOzilla , mozilla کاملا با هم متفاوت هستند و بعنوان چهار دستور جداگانه تلقی میشوند .و بصورت پیش فرض فقط دستور mozilla‌ برای اجرای مرورگر اینترنت موزیلا در محیط این سیستم قابل اجراست و بقیه دستورات بدون نتیجه خواهد بود . همچنین کلمه عبور ورودی شما به سیستم و کلمه رمز عبور نیز از این قائده پیروی میکنند .

 

2- نام فایلها در لینوکس میتواند حداکثر شامل 256 کاراکتر باشد که این کاراکترها کلیه حروف و اعداد و ( -  و  _  و  . ) و حتی تعدادی کاراکترهای غیر مصطلح دیگر باشد .

 

3- فایلهائی که نام آنها با دات یا ( . ) آغاز میشود را نمیتوان با دستور ls‌ یاdir مشاهده و لیست نمود . چرا که سیستم تصور میکند این فایلها دارای خصوصیت پنهان بوده و باید حتما از دستور  ls –a   برای مشاهده همه فایلهای موجود در مسیر جاری استفاده کرد . (a=all)

 

 

4- کاراکتر / در لینوکس مشابه همتای خود درداس یعنی \‌ بوده و به معنای ریشه تمام دایرکتوریهای موجود در سیستم فایل لینوکس است . برای مثال برای رفتن به یکی از دایرکتوریهای سیستم از دستور cd   /usr/doc   استفاده میشود .

 

5- در لینوکس همه دایرکتوریها در زیر شاخه یک دایرکتوری اصلی بنام ریشه یا root‌ قرار دارند و هیچگونه درایوی مثل داس یا ویندوز (c,d,e,f,…) وجود ندارد . این بدان معناست که حتی درایوهای فیزیکی مثل هارد دیسکهای متعدد و یا حتی درایوهای شبکه پس از اتصال به سیستم فایل لینوکس در زیر مجموعه دایرکتوری ریشه root‌ قرار میگیرند .

 

6- در فایلهای پیکربندی سیستمی لینوکس کلیه خطوط دستوری که با کاراکتر # شروع میشوند صرفا حاوی توضیحاتی برای راهنمائی کاربران میباشند و در هنگام اجرای فایل پیکربندی نادیده گرفته خواهند شد .

 

7- لینوکس بصورت ذاتی یک سیستم چند کاربره میباشد و کلیه تنظیمات سیستمی  و فایلهای متعلق به هر کاربر در یک دایرکتوری اختصاصی وی در شاخه /home/ قرار میگیرد . تنظیمات کاربری و کلمه شناسائی و سایر تنظیمات اختصاصی اعمال شده در سیستم توسط هر کاربر در دایرکتوری home‌ مخصوص وی و در فایلهائی قرار میگیرد که همگی با نقطه یا " . " آغاز میگردند .

 

8- فایلهای تنظیمات عمومی سیستم در دایرکتوری /etc قرار دارند .

 

9- در لینوکس همچون سایر سیستمهای عامل چند کاربره همه دایرکتوریها و حتی تک تک فایلها  حاوی اطلاعات مربوط به خصوصیات  و سطح دسترسی قابل تعریف  permissions  میباشند .

 

10- دستورات تکمیلی هر فرمان اجرا شده در خط فرمان متنی با کاراکتر  -    و وقتی فرمان کمکی حاوی بیش از یک کاراکتر باشد با  - -   آغاز میشوند. این مورد را میتوان با برخی سوئیچها کمکی فرمان داس  /  مقایسه کرد .

 

11- هنگامی که بخواهید یک فرمان در پس زمینه سیستم اجرا شود باید پس از تایپ دستور یا فرمان مربوطه کاراکتر & را قرا دهید .

 

 

 

 

 

معرفی انواع سیستم فایل در لینوکس و یونیکس و ویندوز

 

سیستم فایل هر کامپیوتر، امکان ذخیره سازی فایل‌ها و اطلاعات را روی آن فراهم می‌سازد. هنگامی که از داخل برنامه واژه پرداز خود سندی را ذخیره می‌کنید، این سیستم فایل است که تعیین می‌کند سند چگونه و کجا ذخیره شود.
ابزارهای ذخیره سازی مانند فلاپی دیسک‌ها، دیسک‌های سخت، درایوهای
CD-ROM، درایوهای Zip و... تا قبل از اینکه سیستم‌عامل سیستم فایل را روی آنها تشکیل دهد، قابل استفاده نیستند.
سیستم فایلهای گوناگونی برای سیستم‌عامل‌های
مختلف از جمله ویندوز و سیستم عاملهای مبتنی بر یونیکس و لینوکس ارائه شده‌اند که در مورد ویندوز این سیستم فایلها عبارتند از :

 

انواع سیستم‌های فایل در ویندوز


۱- FAT16 : در سیستم‌عامل داس استفاده می‌شد.
۲-
FAT32 : از ویندوز ۹۵ تا me استفاده می‌شد.
۳-
NTFS 4.0 : در سیستم‌های nt 4.0 استفاده می‌شد.
۴-
NTFS های جدید : از ویندوز ۲۰۰۰ به بعد استفاده می‌شود.

 

انواع سیستم‌های فایل در یونیکس و لینوکس

 

اما بحث اصلی ما درمورد سیستم فایلهای مبتنی برلینوکس است که برخی از آنها عبارتند از ext2، ext3، xfs، reiserfs و غیره. این سیستم فایل‌ها در جزئیات فنی دارای تفاوت‌هایی با هم هستند ولی از نظر ساختاری که ایجاد می‌کنند مشابه بوده و تفاوت چندانی باهم ندارند. در این مقاله ما وارد جزئیات فنی هر نوع از سیستم فایلها نشده و تنها ساختار آنها را بررسی خواهیم کرد.

 

سیستم فایل یا درخت؟


سیستم فایل سیستم‌عامل‌های مبتنی بر یونیکس و لینوکس بصورت یک درخت وارونه پیاده سازی شده است. در یونیکس و لینوکس دیگر شما چیزی به نام درایوهای A، C و ... ندارید. تمام ابزارها و سیستم فایلها شاخه‌هایی از این درخت وارونه هستند. مرکز این درخت ریشه یا root نام دارد که بالاترین سطح سیستم فایل را تشکیل می‌دهد. زیر ریشه، پوشه‌هایی قرار دارند که سایر قسمت‌های سیستم فایل را تشکیل می‌دهند .  سیستم فایل از تعداد زیادی پوشه تشکیل شده‌است که این پوشه‌ها تقریبا در تمامی سیستم‌عامل‌های مبتنی بر یونیکس و لینوکس مشترک هستند. اکنون به تشریح تک تک این شاخه‌ها پرداخته و در میان آن توضیحات اضافه را به شما ارائه خواهم کرد.

 

پارتیشن‌ها

 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد آشنایی با برخی قابلیتهای سیستم عامل linux
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.