فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد خصوصیات و اهمیت اقتصادی طلا در جهان،فعالیتهای اکتشافی و استخراجی

اختصاصی از فی گوو تحقیق در مورد خصوصیات و اهمیت اقتصادی طلا در جهان،فعالیتهای اکتشافی و استخراجی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق در مورد خصوصیات و اهمیت اقتصادی طلا در جهان،فعالیتهای اکتشافی و استخراجی


تحقیق در مورد خصوصیات و اهمیت اقتصادی طلا در جهان،فعالیتهای اکتشافی و استخراجی

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه354

 

چکیده:

در این پروزه سعی شده است به بررسی کلیه مطالب مربوط به طلا اعم از  خصوصیات و اهمیت اقتصادی طلا در جهان،فعالیتهای اکتشافی و استخراجی انجام شده در برخی مناطق کشور،تولیدات و نوسانات قیمت طلا در ایران وجهان،اقتصاد جهانی طلا،طریقه اکتشاف،استخراج و استحصال طلا،موقعیت طلای ایران در مقایسه با جهان،بررسی ذخایر و تجارت جهانی طلا و در نهایت امکان تولیدطلا درایران پرداخته شده است.

از آنجا که کشور ما در خاورمیانه از نظر ذخایر ارز و طلا در موقعیت بسیار ارزشمندی است اما با وجود این در بسیاری از مناطقی که وجود طلا در آنجا محرز شده است اما امکان استخراج و استحصال آن وجود ندارد.

زیرا عواملی اعم ازوجود شرایط نامناسب آب وهوائیدر محل،موقعیت جغرافیائی نا مناسب محل وجود ماده معدنی ،عدم وجود مکانیسم پیشرفته جهت استخراج درشرایط مختلف،پائین بودن عیار طلا،اقتصادی نبودن مراحل اکتشافی و در نهایت استخراجی و... امکان تولید طلا در ایران تنها به دو معدن منتهی می شود .

یکی طلای زرشوران است که از سال آینده باعیار 7.9تولید خواهد کرد که بسیار خوب است و دیگری طلای موته با عیار2.5 است که تنها از این معدن است که طلا به صورت شمش تهیه می گردد.

البته در بعضی از نقاط کشور مانند شوش طلا از لجن های مس استحصال می شود

امید است در آینده نزدیک شرایط به گونه ای فراهم شود تا مناطقی که در آنجا طلا وجود دارد اما امکان استحصال آن نیست این امکان،ممکن شده و چرخه اقتصادی کشور به کمک این ماده معدنی ارزشمند و تعیین کننده در وضعیت کنونی کشور تحول نوینی ایجاد نماید و علاوه بر نفت بتواند پشتوانه قدرتمند دیگری داشته باشد.

چرا که طلا  نقش تعیین کننده ای در اقتصاد ایفا می کند ومی‌توان طلا را به عنوان یک شاخص حساس نسبت به شرایط ملی و بین‌المللی معین از قبیل تورم و یا جنگ معرفی کرد.

 

 

 

 

مقدمه :

منابع معدنی نقش زیر بنایی در فرایند توسعه اقتصاد کشور دارند و در این میان طلا به عنوان یک منبع ثروت با کاربرد ویژه در صنعت و پشتوانه سیستم پولی پاره‌ای از کشورهای جهان، از اهمیت خاصی برخوردار است. تفاوت طلا با سایر عناصر در رابطه تاریخی آن با پول نهفته است. بر این اساس در چند سال اخیر منابع هنگفتی در زمینه اکتشاف طلا سرمایه گذاری شده است.
  اطلاعات درمورد ذخایر طلا در کشورمان بسیار پراکنده بوده و به لحاظ نداشتن یک سیستم بانک اطلاعاتی قوی، گردآوری، نگهداری و پردازش این اطلاعات به خوبی صورت نگرفته است. هدف از انجام این پروژه جمع آوری اطلاعات مربوط به طلا (اکتشاف، استخراج، ... )، ساماندهی این اطلاعات در قالب یک بانک اطلاعاتی و در نهایت ارایه اطلاعات به شکل پروژه و
CD خواهد بود. .در مرحله بعد اطلاعات مورد نیاز و مراکز اطلاعاتی شناسایی شد و با توجه به الویت‌بندی صورت گرفته و حجم عظیم اطلاعات در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشوراطلاعات موجود در این ارگان گردآوری گردید، در ادامه جمع‌آوری اطلاعات موجود در وزارت صنایع و معادن و دانشگاههای سطح تهران صورت پذیرفت. طبقه‌بندی اطلاعات جمع‌آوری شده به چهار دسته معدن، کانسار، نشانه های معدنی و آنومالی( که شرح مربوط به هر کدام در ذیل آورده شده ) انجام شد که حاصل آن معرفی 2 معدن (طلای موته و مس و طلای سرچشمه )، 36 کانسار، 79 نشانه معدنی، و 288 آنومالی معدنی تا کنون می‌باشد.

 

1-معدن: تمرکز اقتصادی مواد معدنی که یا در گذشته استخراج شده‌است و یا اکنون در حال استخراج برای عرضه و فروش می‌باشد.
2-کانسار: تمرکز اقتصادی مواد معدنی که لزوما یک تمرکز اقتصادی است اما هنوز استخراج نگردیده است.
3-نشانه معدنی: ویژگی زمین‌شناسی یا ... که به حضور یک نهشته معدنی در یک ناحیه اشاره دارد.
4-آنومالی معدنی: نواحی بی‌هنجار که مطالعات زمین‌شناسی، اکتشافی و... انجام‌گرفته در آنها از " نشانه معدنی" کمتر بوده اما در آینده با تکمیل مطالعات می‌تواند به‌عنوان یک نشانه معدنی معرفی گردد.

 

1-1- اهمیت اقتصادی طلا:
   طلا از گذشته‌های بسیار دور، به‌دلیل جلای زیبا، مقاومت بالا در مقابل اکسیداسیون و دیگر عوامل شیمیایی، شکل‌پذیری خوب و کمیابی، در طول تاریخ مورد توجه بشر بوده و دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد.
  
طلا به عنوان مهمترین استاندارد پولی جهان مطرح بوده و بیشترین مورد مصرف آن، در ساخت سکه و شمش طلا به عنوان ذخایر پولی بین‌المللی است. این فلز به علت زیبایی و مقاومت، به صورت زیورآلات و کارهای هنری نیز استفاده می‌شود. این فلز همچنین در ساخت لوازم الکترونیکی دقیق مورد استفاده است به‌طوری‌که در آینده رده اول مصرف طلا را به خود اختصاص خواهد داد.
  
فلز طلا به عنوان یک سرمایه ملی و پشتوانه اقتصادی کشور مطرح می‌باشد، بنابراین اطلاع رسانی در مورد آمار قیمت، تولید، ذخیره و ... این فلز گران‌بها در ایران در مقایسه با دیگر کشورها، برای برنامه‌ریزی بهتر در جهت استخراج و استفاده از آن مفید و حتی ضروری می‌باشد.
1-1-1- ملاحظات استراتژیک:
   طلا از دیدگاه اقتصادی می تواند استراتژیک تلقی شود، زیرا خود پشتوانه مالی بوده و در بازارهای جهانی نقش ارزنده ای را ایفا می کند.

 

 

شکل 1-1- طلا در آزمایشگاه

 

شکل 2-1- تصویری از طلای صفحه‌ای

ذخیره سازی طلا در مراکز مهم دولتی در مواقع بحرانی و اضطراری حائز اهمیت است.
2-1-1- کیمیاگری جدید:
   از اوایل قرن بیستم بشر سعی کرده تا با بمباران های اتمی، بتواند در ساختار شیمیایی عناصر تغییر و تحولاتی بدهد و آن را به عناصر دیگری تبدیل کند. سرانجام رویای قدیمی کیمیاگران قرون وسطی، یعنی تبدیل فلزات پست به طلا به حقیقت پیوست.
  
در سال 1941 دکتر Kenneth از دانشگاه هاروارد (Harward) و یکی از همکارانش با به کارگیری یکی از آخرین مدل های دستگاه های اتم شکن موفق به تبدیل جیوه به طلا شدند. اما این کار عظیم، هیجان کمی را به همراه داشت زیرا طلای به دست آمده بدین روش، بسیار جزئی بوده و هزینه ی تولید آن بسیار یالا می باشد. بنابراین از نقطه نظر تجاری، استخراج طلا از کانسارها و حتی تامین آن از بازار به صرفه تر از تولید آن توسط دستگاه اتم شکن است.
 3-1-1- طلای آزمایشگاهی:
   در آزمایشگاه برکلی (Lawrence Berkely) در کالیفرنیا، طلا از بیسموت ساخته شده است. شاهکاری که در قرون وسطی برای کیمیاگران به صورت رویایی بود. اما این کار توسط کیمیاگران انجام نشد، بلکه توسط دستگاه Bevalac که برای شتاب دادن ذرات اتمی طراحی شده است، انجام شد. این دستگاه یون های کربن و نئون را به سرعت به سوی بیسموت شلیک می کند که این عمل از اتم بیسموت، قسمت هایی را به بیرون پرتاب کرده و عنصر سبک تری از نظر جرم اتمی یعنی طلا برجای می گذارد. آیا این عمل یعنی تبدیل بیسموت به طلا باعث شد که همه ی جویندگان طلا به جای رفتن به کوه و دره به این دستگاه روی بیاورند؟ خیر، زیرا کارکرد این دستگاه، برای تولید یک میلیون اتم طلا حدود 10000 دلار آمریکا، هزینه در برداشت. در صورتی که قیمت طلای تولید شده در طی کل مدت کمتر از یک میلیاردیم یک سنت قیمت داشت.

جدول 1-1- نمودار تولید بزرگترین تولید کنندگان طلای جهان ازسال 1998تا 2003

 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد خصوصیات و اهمیت اقتصادی طلا در جهان،فعالیتهای اکتشافی و استخراجی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.