فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی گوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله آیا معاد امکان دارد؟

اختصاصی از فی گوو دانلود مقاله آیا معاد امکان دارد؟ دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله آیا معاد امکان دارد؟


دانلود مقاله آیا معاد امکان دارد؟

 و قالو ما هی الا حیا تنا الدنیا نموت وتحیی وما یهلکنا الا الدهر ومالهم بذلک من علم ان هم الا یظنون

گفته کسانی که ایمان به قیامت ندارند این است که زندگی حزهمین

چندروز دنیا بیش نیست که ماهم درآن

مرگ وحیاتی را می جستیم وبعدهم روزگار ما را را نابود می کند لیکن این انکار وگفته ها روی علم ودلیل نیست بلکه تنها یک سری وهم و خیالی است که دارند .

براستی اگر معادی وجود نداشت چه بر سر انسانهای مظلومو بی گناه که مورد ظلم وستم دیگرانقرار گرفته اند می آمد چه بسا حقوقی که ضایع می شد وچه جنایتها که راعمال می شد. اگر بیشتر فکر کنیم می فهمیم که هر کس شخصیتی دارد ودر عمق وجودش وجدان را خس می کند واحساس می کند که نیرویی بر او حاکم است که حق را از باطل تشخیص می دهد. هر فردی دوست دارد که بعد از مرگ نامش به نیکی برده شود . حتی نام انسانهای نیک را برروی فرزندانش می گذارد پس مرگ نابودی انسان نیست چرا که اگر مرگ نابودی است نام ویاد انسانها نیز باید ازمیان برود وافتخار انسانهای نیک نیز از میان برود . اینجانب که پی میبریم معاد حق است . وغیر قابل انکار است .کسانی که معاد را انکار می کنند گناهی آشکار بس بزرگ مرتکب شده اند معاد روز مکافات عمل همه انسانهاست . روز قیامت روز حسابرسی به اعمال انسان است روز قیامت دادگاهی بر پا می شود که به اعمال انسانها موشکافته ودقیق رسیدگی می شود وهر کس به جزای اعمال خودخواهد رسید.

 آیا معاد امکان دارد ؟

در قرآنیم برای پاسخ به این سوال چندین نمونه وداستان آورده شده است. که دراین جانمونه ای از این داستانها که همانا داستان حضرت ابراهیم است را به طور مختصر بیان می نماییم:

روزی حضرت ابراهیم(ع ) از خداوند پرسید که روز قیامت مردگان چگونه زنده می شوند؟ خداوند از ایشان پرسیدند: آیا به معاد وقدرت من ایمان نداری ؟ حضرت ابراهیم علیه السلام گفت : چرا ولی با مشاهده عینی به آرامش دل می رسم . آنگاه خداوند به حضرت ابراهیم (ع) فرمود:چهارنوع پرنده را بگیر وپس از ذیج گوشت آنها را باهم مخلوط از یکدیگر جدا می شود و هر پرنده اولی ساخته می شود .

حضرت ابراهیم (ع) خروس و کبوتر و طاووس و کلاغ را گرفت و ذبج کرد گو شتشان را کوبیده و مخلوط کردو بر سر ده کوه نهاد. سپس هر یک از پرنده ها را جدا گانه صدا زد تمام ذرات گوشت آن که بر سر هر قله کوهی بود بهم متصل و در برابر او به صورت پرنده کامل درآمد .

                       « الیس ذلک بقا در علی ان یحیی الموتی »

آیای خدای که شما را از مظفه آفرید نمی تواند دوباره مردگان را زنده کند ؟ [2]

  دلائل معاد:

معاد چندین دلیل محکم دارد که این دلایل ها هم ازسوی قرآن آمده است وهم عقل این دلایل را باور دارد. یکی از این دلائل عادل بودن خداوند است یعنی چون خدا عادل است  باید معاد باشد . جائی برای جزا وپاداش داشته باشند . چرا که ممکن است مرگ مانع جزا یا پاداش اعمال نیک و بد افراد باشد. در اینجا، سوالی پیش می آید که چرا خداوند در همین دنیا تمام جزای اعمال انسان را نمی دهد و آن را به معاد موکول می نماید. این سوال چندین پاسخ دارد:

پاسخ اول : چون جزا در دنیا به دیگران نیز سرایت می کند واین ظلم است مثلا کسی که به خاطر دزدی دستش فلج می شود ( وفلج شدن دستش به خاطر قهر خداوند باشد)  این باعث و اندوه خانواده و بستگانش می شود . از اینرو خداوند کیفر چنین شخصی را به قیامت موکولمی نماید . البته باید این نکته را در نظر داشته باشیم که همیشه انیگونه نیست گاهی مصلحت حامعه بر مصلحت فرد مقدم می شود و اینجاست که اگر جرم فرد بر قانون آشکار شود چارهای نیست که به خاطر جامعه آن فرد مجازات شود چرا که اگر مجازات نگردد ودر جامعه نوعی نگرانی و دلهره بوجود خواهد آمد . ودیگران افراد مجرم جرئت و شهامت بیشتری برای انجام گناه و فساد پیدا خواهد کرد .

پاسخ دوم : آزادی مردم گرفته می شود منظور از آزادی ، آزادی انتخاب راه حق وبا طل است .

پاسخ سوم: این است که در دنیا امکان جزا نیست . مثلا کسی که برای دفاع از اسلام شهید شده است دیگر دراین دنیا نیست که پاداشی بگیرد پس باید بعد از مرگ جائی برای پاداش او باشد.

پاسخ چهارم: نظام زندگی به هم می خورد . در بیان این پاسخ به این آیه شریفه مراجعه می کنیم :

ولو یو اخذ الله الناس بما کبسوا ما ترک علی ظهر هامن دابه. ( سوره فاطرآیه 44)

هرگاه خداوند بخواهد در دنیا جزا بدهد هیچکس روی زمین باقی نخواهد ماند . واین باعث بهم خوردن نظام زندگی انسان ها می شود .

پاسخ پنجم: ممکن است کسی بعد از مدتهابه خاطر گناهی که در گذشته مرتکب شده توبه کند از اینرو خداوند از آنجایی که لطف دارد به هنگام مرگ به انسان مهلت می دهد تا انسان بتواند گناهش را جبران کند .

پاسخ ششم : گاهی گناه عوارض بعدی هم دارد که آن آثار نیز روی جزااو تاثیر می گذارد از اینرو باید معاد باشد تااین آثار نیز محاسبه شوند . اگر جزا بلا فاصله ودر همین دنیا اعمال شود آنگاه آثار آن گناه محاسبه نخواهد شد واین خلاف عدل الهی است.

یکی دیگر از دلائل معاد این است که اگر قیامتی نبا شد اصل آفرینش انسان و جهان بیهوده و خلاف حکمت الهی است.

ربنا ما خلقت هذا با طلا سبحاتک: خدایا تو ازهر گونه یاوه کاری و عیب پاک و منزّه هستی هرگز این آفرینش را پوچ نیا فریدی

 نقش ایمان به معاد.

ایمان به معاد آثار بسیار خوبی در زندگی ما انسانها دارد.

کسی که ایمان به معاد دارد دیگر جایی برای گناه وتعدی به حقوق دیگران نمی بیند کسی که ایمان به معاد دارد می داند که کارهای خوب او بی فایده نیست . وقتی به پاداش های الهی ایمان داشته باشیم آنگاه می توانیم نا گواریها و مصائب دینوی را تحمل کنیم . ایمان به معاد علاوه برآثار فردی آثار اجتماعی فراوانی نیز دارد، از جمله کسی که به معاد اعتقاد داردو می داند روزی حساب در پیش است آنگاه با جان و دل به یتیمان و محرومان ومظلومان کمک می کند . اموال فروشی را احتکار نمی کند . ربا خواری نمی کند و بسیاری از گناهان را انجام نمی دهد ، اما این نکته راباید همیشه در ذهن داشته با شیم که علاوه بر ایمان به معاد « یاد معاد » نیز لازم وضروری است نا هیچگاه از یاد خدا غافل نشویم . چرا که یاد خدا هوسها را از مادور می کند ودنیا در نظر مان کوچک جلوه می نماید.

در مناجات ها نیز یاد مرگ و قیامت را مشاهده می کنیم .

در دعای ابو حمزه می خوانیم :

خدایا به غم وحسرت من در وقت مرگ رحم کن .

خدایا به تنهائی من دلهره ووحشتم در قبر رخم کن .

خدایا هنگامی که دوستان دوره جنازه مرا می گیرند و مرا روی تخته ای به سوی دیار مردگان می برندرحم کن .

حضرت علی (ع) می فرماید : من برای دو چیز  بر شما هر اسانم

1- پیروی از حوسها . 2- آروزهای طولانی

چرا که هوا پرستی شمارا از حق پزستی و آرزوهای طولانی شما رااز یاد مرگ و قیامت دور می کند .

انگیزه های انکار معاد:

شامل 7 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله آیا معاد امکان دارد؟
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.